Bu pazar seçim olsa sonuçlar ne olurdu? Anket sonuçları şaşırttı: O partinin oyları düşüyor!

Bu pazar seçim olsa sonuçlar ne olurdu? Anket sonuçları şaşırttı: O partinin oyları düşüyor!

31 Mart seçimlerinin bitmesine rağmen erken seçim tartışmaları zaman zaman gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda yeni bir anket araştırmasına imza atan ASAL Araştırma, “Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu kime verirsiniz” diye sordu ve aldığı cevapları da kamuoyu ile paylaştı…

AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde ikinci parti konumuna düşmesinin ardından erken seçim tartışmaları da gündeme gelmeye devam ediyor. CHP Lideri Özgür Özel, bu konuyla ilgili "Millet seçim derse ben de 'haydi erken seçim' derim" demişti.

ASAL Araştırma 26 ilde 20-21 Nisan tarihleri arasında 2000 kişi ile + - 1,95 hata payı ve CATI yöntemiyle yaptığı, "Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

secim-anketi-1.jpg

Paylaşılan sonuçlara göre, önceki genel seçimde oy oranı %36,3 olan AK Parti’nin oy oranı %32,2’ye gerilerken, CHP’nin %25,8 olan oyu %26,5’e yükseldi. Bu sonuçlara göre AK Parti’nin ilk sıradaki yerini koruduğu gözlemlendi.

14 Mayıs seçimlerinde %9,90 oy oranı alan İYİ Parti’nin oy oranı ise %5.6 olarak kaydedildi. İYİ Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde büyük oy kaybı yaşaması da dikkat çekmişti.

secim-anketi-2.jpg

PARTİLERİN OY ORANI BELLİ OLDU

ASAL Araştırma’nın yaptığı anket sonuçlarına göre partilerin oy oranları şöyle oldu:

AK Parti: Yüzde 32.2

CHP: Yüzde 26.5

MHP: Yüzde 9.8

DEM Parti: Yüzde 9.1

İYİ Parti: Yüzde 5.6

Yeniden Refah: Yüzde 4.5

Zafer Partisi: Yüzde 4.2

Türkiye İşçi Partisi: Yüzde 2.6

Diğer: Yüzde 5.5

ekran-goruntusu-2024-04-24-151909.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN