Ünlü tekstil şirketi iflas bayrağını çekti! Mahkeme kararını verdi, kepenkleri indirdiler: Çalışanlar kapı dışarı edildi

Ünlü tekstil şirketi iflas bayrağını çekti! Mahkeme kararını verdi, kepenkleri indirdiler: Çalışanlar kapı dışarı edildi

Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin etkileri tüm sektörlerde sürüyor. Peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ederken mahkeme tarafından alınan son karar piyasaları altüst etti. Ünlü tekstil şirketi iflas bayrağını çekti! Kepenkleri indirmek zorunda kaldılar. Çalışanlar kapı dışarı edildi.

Pandemiden sonra yaşanan küresel kriz ham madde fiyatlarını uçuk seviyelere çıkardı. Aynı zamanda tedarik sorunu yaşanırken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak piyasaların öncülerinden olan ünlü tekstil devi iflas bayrağını çekti. Bursa'nın tekstil sektöründeki önemli şirketlerinden biri olan Byr Sw Bilişim Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, iflas ettiğini duyurdu. Mahkeme kararını verdi. Yüzlerce çalışan kapı dışarı edildi.

TÜRK TEKSTİL DEVİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Bursa'da aktif olarak faaliyet gösteren Byr Sw Bilişim Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, ekonomik krize daha fazla dayanamadı. Şirket, borçları nedeniyle konkordato talep etti, ancak mahkeme konkondato talebini red ederek iflasına karar verildi.

yeni-proje-2024-04-27t102642-617.jpg

MAHKEME KARARINI VERDİ: YÜZLERCE ÇALIŞAN KAPI DIŞARI EDİLDİ

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi 16 Nisan 2024 tarihli kararıyla Byr Sw Bilişim Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflasına ve iflasın aynı tarih ve saat 14:18’de açılmasına karar verdi. Tekstil sektöründe önemli bir konumda bulunan şirketin iflası sektörde bomba etkisi yaptı. Onlarca çalışan da işlerinden oldu.

yeni-proje-2024-04-27t102605-284.jpg

Bursa'nın dev şirketlerinden biri olduklarını belirten bir çalışan "Nasıl iflas ettiğimiz anlamış değiliz. Güzel işler yapıyorduk. İflas ettiğimiz bize söylendi. Emeklerimiz için teşekkür edildi. Şimdi işsiz kaldık. Ben hemen iş aramaya başlayacağım. Devlet işyerlerini desteklemeli" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN