Vize alamayan Bursa Kadın Basketbol takımının oyuncuları gidemedi

Vize alamayan Bursa Kadın Basketbol takımının oyuncuları gidemedi

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası play-off turu rövanş maçında London Lions Women ile Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı karşı karşıya geldi. Vize işlemlerinin tamamlanmaması nedeniyle yeşil-beyazlı oyuncular belgelerini alamadı. Takım Londra'ya 5 oyuncusuyla gidebildi.

AB, İngiltere ve ABD ile yaşanan vize sorunu krize dönüşmeye başladı. Spordan eğitime, iş dünyasından turizme kadar pek çok alanda işlerin çıkmaza girmesine neden oldu. İngiltere, Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı oyuncularına vize vermedi. Takım, vize muafiyeti olan beş oyuncuyla maça çıkmak zorunda kaldı.

London Lions Women ile Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası play-off turu rövanş maçında kozlarını paylaştı.

OYUNCULARA VİZE VERİLMEDİ

Bursa Uludağ takımı teknik ekip ve oyuncuların büyük bölümüne İngiltere vize vermeyince oynanan London Lions maçına sadece 5 basketbolcuyla çıkabildi. Bursa ekibinde sakatlık yaşayan Eda Şahin takımını eksik bırakmamak için sadece hücum sahasında durarak görev yaptı.

Takıma ise yedek kulübesinin arkasında oturan oyuncu Trinity Baptiste’nin Hırvatistan’tan apar topar gelen annesi su ve havlu konusunda yardımcı olmaya çalıştı.

Karşılaşmada Bursa Uludağ takımı 122-63'lük skorla yenildi.

1kapak.jpg

KULÜPTEN AÇIKLAMA

Bursa Uludağ takımında yapılan açıklamada ise "Tarafımıza bu eşleşmenin yapıldığının bildiriminden itibaren maçın İngiltere ülkesinde oynanacak olması sebebiyle tarafımızca sporcularımızın vize işlemlerine ilişkin başvurular 03.12.2023 tarihinde başlatılmıştır. Tarafımızca tüm işlemler süresi içerisinde yapılmış olmasına rağmen müsabakanın gerçekleştirileceği ülke federasyonu ile büyükelçiliği yardımcı olmayacaklarını, vizelerimizi yetiştirmeyeceklerini tarafımıza belirterek bugünkü mağduriyetimize sebep olmuşlardır" ifadelerine yer verildi.

Bursa Uludağ Kadın Basketbol Kulübü'nden konuya ilişkin yapılan açıklama ise şu şekilde;

"21.12.2023 (Bugün) Türkiye saati ile 22:00da Bursa Uludağ Basketbol Spor Kulübümüz ile London Lions Basketbol Kulübü arasında gerçekleşecek olan FIBA EUROCUP WOMEN müsabakasına ilişkin kamuoyuna basın açıklamamızdır. Kulübümüz ile London Lions Basketbol Kulübünün bugün oynanacak müsabakasına ilişkin eşleşme 31.11.2023 tarihinde gerçekleşmiştir. Tarafımıza bu eşleşmenin yapıldığının bildiriminden itibaren maçın İngiltere ülkesinde oynanacak olması sebebiyle tarafımızca sporcularımızın vize işlemlerine ilişkin başvurular 03.12.2023 tarihinde başlatılmıştır. London Lions Basketbol Kulübü tarafından bugün oynanacak müsabakaya ilişkin tarafımıza davet yazısı tanzim edilmiştir.

İşbu davet yazısı ile hem internet sitesi üzerinden hem de İngiltere Konsolosluğu'na fiziken giderek vize başvurumuzu gerçekleştirdik. Sürecin hızlandırılması adına Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ile görüşmeler sağladık ve İngiltere Büyükelçiliği ile iletişime geçerek vize başvurumuzun bugüne kadar yetişmesinin ivedilik ve önem arz ettiğini belirttik. Tarafımızca tüm işlemler süresi içerisinde yapılmış olmasına rağmen müsabakanın gerçekleştirileceği ülke federasyonu ile büyükelçiliği yardımcı olmayacaklarını, vizelerimizi yetiştirmeyeceklerini tarafımıza belirterek bugünkü mağduriyetimize sebep olmuşlardır. Sporcularımızın hepsinin pasaportlarının tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olmasına rağmen İngiltere'nin vize zorunluluğu olması sebebiyle vize muafiyeti olan 5 oyuncumuzu maça çıkmak üzere Londra'ya göndermiş olmamıza rağmen bu durum kabul görmemiştir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN