Belediye 1 Euro'ya iki katlı evi satışa çıkardı! Yerli yabancı herkes başvurabilir: Tek şartı var o da…

Belediye 1 Euro'ya iki katlı evi satışa çıkardı! Yerli yabancı herkes başvurabilir: Tek şartı var o da…

Son zamanlarda dünyada 1 dolar veya 1 Euro gibi sembolik rakamlara satışı yapılan müstakil evlerin sayısı artıyor. Şimdi de o belediye 1 Euro’ya iki katlı evi satışa çıkardı. Eve oturmak isteyenler için ise tek bir şart var…

Fransa’da Bourges’a 45 kilometre uzaklıkta bulunan Saint-Amand-Montrond kasabasındaki 828 metrekarelik bir evi belediye 1 Eruo’ya satışa çıkardı. Ev küçük kasabanın merkezinde bulunsa da bazı kusurları var. 12 yıldır kullanıma kapalı olan ev için ciddi bir tadilat gerekiyor. Evi alacak kişilerin ise kasabaya kesinlikle taşınması gerekiyor.

Şehir planlamacısı Francis Blondieau, "Bu programın amacı eski binaların yenilenmesini teşvik etmek, boş ev sayısını azaltmak ve hepsinden önemlisi şehir merkezini canlandırmak" diyor.

fransada-1-euroya-satilik-ev-1.jpg

EVİN ÖZELLİKLERİ VE ŞARTLARI BELLİ OLDU

2 katlı evin zemin katında bir mutfak, bir oturma odası ve bir tuvalet yer alıyor. Üst katında ise 2 yatak odası ve 1 banyo var. Mülkte aynı zamanda küçük bir avlu ile mülk sahiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda yaşam alanı yapılabilecek 16 metrekarelik garaj mevcut.

15 Haziran tarihine kadar başvurular devam ederken, yerli/yabancı ayrımı da yapılmıyor. Bir seçici kurul Temmuz’da toplanacak ve nihai seçim Eylül ayında belediye meclisince onaylanacak. Fakat evi alacak kişinin minimum 10 yıl evde yaşaması şartı bulunuyor. Yani evi alan kişi 10 yıldan önce evi kiraya veremeyecek. Çünkü programın temel amacı yeni sahibinin mahallenin yaşamına katılım sağlaması. Aynı zamanda yeni sahibi evi yenilemekle de yükümlü olacak. Evin tadilatlarının ise 100.000 doları geçmesi bekleniyor. Alan kişinin tapu sonrası yenileme çalışmalarına 5 ay içinde başlaması ve Temmuz 2028′e kadar tamamlanması isteniyor. Mülkün yenilenmesi için mali yardım başvurusu imkanı sunuluyor. Bununla beraber tadilat çalışmalarının yerel ustalar tarafından yapılması şartı da var. Bu, kasabada 1 euroya satılan 2. ev olacak. 2021'deki satışa ise 90'dan fazla kişi katılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN