TUR 2023’te ilk pedal bugün dönecek

TUR 2023’te ilk pedal bugün dönecek

58’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Alanya-Antalya etabı ile başlıyor. Dünyanın en önemli profesyonel takımlarının yer alacağı TUR 2023'te, toplam bin 235 kilometrelik parkurda 24 takımda, 36 farklı ülkenin vatandaşı olan 168 bisikletçi ter dökecek.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye 2023) bugün başlayacak. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 23-30 Nisan için planlanan TUR 2023, 6 Şubat'taki depremler nedeniyle ekim ayına ertelendi. İlki 1963 yılında "Marmara Turu" olarak düzenlenen ve ilk kez 1965 yılında uluslararası statü kazanan organizasyon, 1966 yılında Cumhurbaşkanlığı makamı himayesine alındı.

Turun 58'incisi bugün Alanya'da başlayıp, 15 Ekim'de İstanbul'da sona erecek. TUR 2023'te ilk pedal saat 11.40'ta basılacak. Alanya Marina'da verilecek startla büyük mücadeleye başlayacak bisikletçiler, Manavgat ve Serik'ten geçerek Konyaaltı'ndaki bitiş çizgisini ilk sırada geçmeye çalışacak. Tour of Türkiye'nin Alanya'dan İstanbul'a 8 günde 8 etabı kapsayan toplam 1235 kilometrelik parkurunda; bisiklet sporu ile kültürünün gelişmesi, ülke tanıtımı, bisiklet turizmi, iklim kriziyle mücadele ve sağlığın korunması konularına dikkat çekilecek.

tur2.jpg

Dünyanın en önemli profesyonel takımlarının yer alacağı organizasyonda, 24 takımda, 36 farklı ülkenin vatandaşı olan 168 bisikletçi ter dökecek. UCI dünya takımlar sıralamasında ilk sırada yer alan Birleşik Arap Emirlikleri takımı UAE Team Emirates ile dünya takımları Belçika'dan Alpecin-Deceuninck, Kazakistan'dan Astana Qazaqstan Team ve Almanya'dan Bora-Hansgrohe, Türkiye'de mücadele edecek. TUR 2023'te 4 dünya, 7 profesyonel, 12 kıta takımı ile 1 milli takım pelotonda mücadele verecek. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bu yıl da Eurosport ve TRT Spor'dan canlı yayımlanacak.

tur1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN