Millilerden Balkan Açık Pist Bisikleti Şampiyonası’nda 20 madalya ile rekor kırdı

Millilerden Balkan Açık Pist Bisikleti Şampiyonası’nda 20 madalya ile rekor kırdı

Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde gerçekleşen Balkan Açık Pist Bisikleti Şampiyonası’nda milli sporcular 9 altın, 7 gümüş ve 4 bronz ile toplamda 20 madalya kazanarak, Balkan şampiyonalarında alınan en yüksek madalya sayısına ulaştılar.

Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde 27-29 Ekim tarihleri arasında yapılan Balkan Açık Pist Bisikleti Şampiyonası’nda milliler, toplamda 20 madalya ile önemli bir başarıya imza attı. Organizasyonda Pist Bisikleti Milli Takımı ve kulüp takımları kazandığı 9 altın, 7 gümüş ve 4 bronz madalya ile 20 madalya kazanarak rekor bir başarı elde etti. Şampiyona; Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan ve Romanya Milli Takımları ile kulüp takımlarının katılımı ile gerçekleşti.

bisiklet1.jpg

TÜRKİYE REKORU KIRILDI

Balkan Açık Pist Bisikleti Şampiyonası’nda Genç Erkekler kategorisinde 4 km Team Pursuit yarışında; Ramazan Yılmaz, Mustafa Tarakçı, Mustafa Said Erdemli ve Ali Küçük, 4:11:57’lik dereceyle Bulgaristan ve Yunanistan’ı geride bırakarak, gençler ve büyükler kategorilerinde Türkiye rekorunu kırarak birincilik elde etti.
Team Sprint Genç Erkekler’de Muhammed Ali Sünbül, Emre Kaplan ve Mehmet Emin Çiçek’ten oluşan takım, Bulgaristan ve Yunanistan’ın ardından 3. sırayı aldı.

KÜRSÜDE İKİ TÜRK BİSİKLETÇİ

Şampiyonanın ilk gününde üst üste madalyalar kazanan Türkiye, Genç Erkekler Scratch yarışında iki bisikletçi ile kürsüde yerini aldı. 16 sporcunun yarıştığı Genç Erkekler Scratch yarışında Ramazan Yılmaz birinciliği alırken, Mustafa Tarakçı da Yunan rakibinin önünde çizgiyi ikinci sırada geçerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

RAMAZAN YILMAZ 5. KEZ BALKAN ŞAMPİYONU OLDU

Ramazan Yılmaz, Points Race Genç Erkeklerde beşinci balkan şampiyonluğu ile şampiyonaya damga vurdu. Bu daldaki diğer sporculardan, Mustafa Said Erdemli ikinciliği elde etti. Elit Erkekler Points Race yarışında da Doğukan Arıkan, tüm rakiplerini geride bırakarak bu dalda Balkan şampiyonluğu getiren diğer isim oldu.

bisiklet2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN