İstanbul Maratonu'nda 45 bin sporcu mücadele edecek

İstanbul Maratonu'nda 45 bin sporcu mücadele edecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından 5 Kasım Pazar günü 45. kez düzenlenecek maratonda 42 ve 15 kilometrelik koşuların yanı sıra 8'er kilometrelik Kurumsal ve Halk Koşusu etapları olacak.

42 kilometre kategorisinde 5 bin ve 15 kilometre kategorisinde 10 bin olmak üzere toplam 15 bin çipli sporcu yarışta yer alacak. Kurumsal ile Halk Koşusu kategorilerinde ise 15 biner koşucuyla beraber tüm kategorilerde toplamda 45 bin sporcu organizasyonda mücadele edecek.

Organizasyonun üç eski Kenyalı şampiyonu, Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu için koşacak.

2019 yılının galibi ve 2:09:44'lük derecesiyle halen parkur rekorunun sahibi olan Daniel Kibet, 2020 yılı şampiyonu Benard Sang ve yarışı geçen yıl kazanan Robert Kipkemboi bir kez daha aynı unvanı elde etmek için yarışacak.

Milano Maratonu'nu 2021 yılında 2:03:55 ile birinci tamamlayan Kenyalı Reuben Kiprop Kipyego, Sevilla Maratonu'nu 2:04:59'luk derecesiyle kazanmayı başaran Etiyopyalı yıldız Gadisa Shumie de İstanbul'daki organizasyona katılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN