Dünya rekortmeni Ercümen, 100. yıl için daldı

Dünya rekortmeni Ercümen, 100. yıl için daldı

Milli Sporcu ve Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, Antalya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl dönümü nedeniyle özel bir dalış gerçekleştirdi. Dalışı gerçekleştirmesinin ardından yoğun bir ilgiyle karşılaşan Ercümen, “Benim için de tarifsiz bir duygu. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı tüm ülkede kutlanmaya devam ederken Antalya'da düzenlenen etkinlikte kadın ve erkek yüzücüler, 100'üncü yıl anısına açık deniz yüzme yarışı yaptı. Milli Sporcu ve Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen de Konyaaltı Sahili'nden tekneyle açılıp, serbest dalış gerçekleştirdi.

100. YIL ANISINA ÖZEL DALIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Dipten, üzerinde 'Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında' yazılı pankartla su yüzeyine çıkan Ercümen'i hem sahildeki kalabalık hem de tekneden kendisini izleyenler uzun süre alkışladı. Ercümen, daha sonra su yüzeyine serilen Türk bayrağı ve Atatürk posteriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

sahika-ercumen-dalis2.jpg

Tekneyle yeniden karaya çıkan Şahika Ercümen, özellikle kadınların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Fotoğraf çektirmek isteyen kadınlar uzun süre birbirleriyle yarıştı.

106 METRE İLE DÜNYA REKORTMENİ

Ercümen, hem ilgiden, hem de 100'üncü yıla özel gerçekleştirilen etkinlikte bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Benim için de tarifsiz bir duygu. 100'üncü yıl anısına özel, buraya gelmeden önce bir dalış gerçekleştirmiştik ve 106 metre ile dünya rekorunu kırdık. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Antalya'da etkinliklerin coşkuyla sürdüğünü anlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Ercümen'in başarılı bir sporcu olması nedeniyle Türk kadınının güçlü temsilcilerinden olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN