53 yaşında dünya şampiyonu... Milli boksör Fırat Arslan altın kemerle ringlere veda etti

53 yaşında dünya şampiyonu... Milli boksör Fırat Arslan altın kemerle ringlere veda etti

Türkiye'nin ilk ve tek dünya şampiyonu unvanına sahip boksörü 53 yaşındaki Fırat Arslan, 35 yaşındaki rakibi Edin Puhalo'yu mağlup ederek en yaşlı şampiyon olarak ringlere veda etti. Arslan müsabaka sonrası yaptığı açıklamada "53 yaşında bir kez daha dünya şampiyonu oldum ve tarih yazdığım için mutluyum" dedi.

Almanya’nın Stuttgart şehri yakınındaki Göppingen’de; profesyonel boks tarihinde, Türkiye’nin ilk ve tek dünya şampiyonu unvanına sahip olan Türk boksör Fırat Arslan, yaptığı maçla boksa veda etti.

Arslan’a salonu dolduran 6 bin seyirci eşlik etti. Maçtan önce Türkiye, Bosna Hersek ve Almanya milli marşları çalındı.

ŞAMPİYON OLAN EN YAŞLI BOKSÖR

Dünya Boks Birliği (WBA) dünya şampiyonluğu kemer maçında Bosnalı Edin Puhalo (35) ile karşılaşan Fırat Arslan, 12 raundluk maçın 6. raundunda rakibini teknik nakavtla yendi. Kariyerinin son maçından da zaferle ayrılan Fırat Arslan, WBA’nın Altın Dünya Şampiyonluk kemerini bir kez daha beline taktı.

Kariyerinde 67 maç gibi rekor sayıda bir karşılaşmaya çıkan Türkiyeli boksörün, 33’ü nakavt olmak üzere 55 galibiyeti, 9 yenilgi ve 3 beraberliği bulunuyor. 1,82 boyunda ve 90 kilodaki Fırat Arslan ’Aslan’ (Der Löwen) lakabıyla ringlere çıkıyordu. Bosnalı rakibi ise 25. maçında ikinci yenilgisini aldı. Şimdiye kadar kazandığı 23 maçın 22’sini nakavtla kazanarak büyük bir başarıya imza atan Puhalo boks kariyerinde ilk kez nakavt oldu.

'SON 20 YILIN EN İYİ ÇALIŞMASINI YAPTIM'

Karşılaşmadan önce kendisine çok güvendiğini belirten Fırat Arslan, maçtan sonra yapılan basın toplantısında, "Son 20 yılın en iyi çalışmasını yaptım. 8 hafta evimden uzak kaldım. Çocuğumun okul kaydına bile gidemedim. Bundan sonra iyi bir baba olacağım. 3 ve 4. rauntlarda rakibimin 12 raund dayanamayacağını hissettim. 12 raundluk tempom vardı ama 6. rauntta rakibimi yenmeyi başardım. Başta eşim Dilek olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Soru üzerine boksu bıraktığını ima eden Arslan, "Bir daha burada dövüşmem ama Amerika, İngiltere, Avustralya gibi ülkelerden çok iyi bir teklif gelirse dövüşmeyi düşünürüm" dedi.

'YILLAR SONRA TEKRAR ŞAMPİYON OLDUM'

53 yaşındaki boksör, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Allah’ıma şükürler olsun. Bana bu yaşta bu enerjiyi veren rabbime ne kadar şükretsem azdır. 53 yaşında bir kez daha dünya şampiyonu oldum ve tarih yazdığım için mutluyum" diye konuştu. Dünyadaki ilk boks federasyonu olan WBA’da dünya şampiyonu olmasıyla ilgili Fırat Arslan, "Muhammed Ali, Mike Tyson gibi gelmiş geçmiş en iyi boksörlerin dövüştüğü WBA’da şampiyon oldum. 2007 ve 2008’de de olmuştum. Yıllar sonra tekrar şampiyon oldum" ifadelerini kullandı.

"Boksu bırakacak mısınız?" sorusuna ise Arslan, "Geleceği yüce Allah bilir. Ben öncelikle çocuklarıma iyi bir baba olmaya bakacağım" dedi.

Maçı izleyenler arasında eski boksörlerden Luan Krasniqi, Uli Wagner, Promotör Erol Ceylan ve boks antrenörü Bülent Başer gibi tanınmış isimler de yer aldı. Final maçı öncesi dünya sıralamalarında üst sıralarda yer alan Hüseyin Cinkara da ringe çıkarak rakibini ilk rauntta nakavt etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN