Yeşil eriği tuzla yiyorsanız sakın yapmayın! Bu meyve tuzla tüketilince bakın neler oluyor

Yeşil eriği tuzla yiyorsanız sakın yapmayın! Bu meyve tuzla tüketilince bakın neler oluyor

Bahar ve yaz aylarının vazgeçilmezi olan yeşil eriği tuzla yiyenler, bir daha sakın yapmayın! Her ne kadar kütür kütür lezzetiyle ağzı sulandırsa da bakın tuzla tüketilince neler oluyor...

Erik, yüksek vitamin içeriğiyle sağlık için bir hazinedir. İçerdiği A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminleri ile potasyum ve magnezyum, sağlığımız için önemli bir destek sunar. Özellikle düşük enerji içeriği, diyet yapanların da tercih ettiği bir meyvedir. 100 gram taze erik yaklaşık 70 kcal iken, aynı miktar kuru erik 210 kcal'dir.

ERİĞİN SAĞLIĞA FAYDALARI NELER?

Yıllarca bilmeden sağlığımızla oynamışız! Eriği sakın tuzla yemeyin - Beden Sağlığı

Erik, sindirim sistemi problemlerine iyi gelir ve kabızlık sorunlarını hafifletmede etkilidir. İdrar söktürücü özelliği ile bilinen erik, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma gibi birçok hastalığa da şifa kaynağı olabilir. Özellikle mevsiminde bol bol tüketilmesi tavsiye edilir.

ERİĞİ TUZLA TÜKETENLER DİKKAT!

Yeşil eriği tuzlayarak yemeyi sevenler dikkat! - Sağlık Haberleri

Diyabet hastalarının taze erik tüketmesi önerilirken, tüm kabuklu meyvelerde olduğu gibi hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Eriğin kabuğundaki olası ilaç kalıntılarından arındırılması için yıkama önemlidir. Ayrıca, erikle birlikte fazla tuz tüketiminin hipertansiyon riskini artırabileceği ve böbrek sağlığına zarar verebileceği unutulmamalıdır.

Erik, çeşitli şekillerde tüketilebilir; taze olarak, komposto, hoşaf veya reçel olarak. Ancak, tuzla birlikte tüketilmesi yaygın olmasına rağmen, fazla tuz tüketiminden kaçınılması önemlidir.

Sağlık ve lezzet dolu bir seçenek arayanlar için erik, sofraların vazgeçilmezi olmaya adaydır. Hem besleyici özellikleriyle hem de tatlı tadıyla, her mevsimde keyifle tüketilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN