Erdal Beşikçioğlu'ndan Behzat Ç. müjdesi! Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyordu

Erdal Beşikçioğlu'ndan Behzat Ç. müjdesi! Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyordu

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, başrol oynadığı ve sezon arası verilen Behzat Ç. dizisinin akıbetinin ilk kez açıkladı. Peki, Behzat Ç devam edecek mi? Behzat Ç yeni sezon ne zaman? Behzat Ç yeni sezon yeni bölüm çekilecek mi? İşte detaylar...

2024 yerel seçimde Ankara'nın Etimesgut ilçesinde rekor oyla seçilerek ilçenin ilk CHP'li belediye başkanı olan Erdal Beşikçioğlu, merak edilen soruları yanıtladı.

BEHZAT Ç. DİZİSİNİN YENİ SEZONU ÇEKİLECEK Mİ?

'Behzat Ç.' karakteriyle hafızalara kazınan 54 yaşındaki oyuncu, başrolünde yer aldığı 'Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi' dizisinin yeni sezonunu Etimesgut ilçesinde çekeceklerini söyledi.

Erdal Beşikçioğlu'nun sorulara yanıtları şöyle:

* Seçimi Behzat mı kazandı, Erdal mı?

Etimesgut halkı oldu. Siz istediğinizi gibi yorumlayabilirsiniz bunu. Hani bazen Behzat diyebilirsiniz, bazen Vali diyebilirsiniz, bazen Erdal diyebilirsiniz ama emin olun bu seçimin kazananı vatandaşlarımız oldu. Böyle bir güç ben son 30 yıldır görmedim açıkçası.

* Sizi artık ekranlarda göremeyecek miyiz? Sanatı bırakıyor musunuz sevenleriniz mahrum mu kalacak?

Yok tabii ki sanatı bırakmadım. Sanat hiçbir zaman bırakılamaz nefes almak gibidir. Nefes almayı bırakamazsın. Sanatta böyle bir şey. Sanat sosyal bir eğitimdir, kültürel bir eğitimdir. Bunların hiç birisi bırakılamaz. Ben neden siyaset dedim. Eylemsiz olmak çok istemedim artık. Oyumuzu verdiğimiz zaman "Neden olmuyor kardeşimi" kendime devamlı sorup kendimi helak etmek istemedim açıkçası.

Böyle bir imkan varsa benimde bu konuda bir takım tecrübelerim varsa bu tecrübelerimi mutlak halkla beraber çok daha güzel yarınlara yoğrulması gerekiyordu. Belediyecilik çok fazla siyaset değil ama yine de bir algı yönetimi olacaktır. Hizmet yönetimi olacaktır. Toplumsal belediyecilerin anlamını anlatmamız gerekiyordu. Bu bağlamda da zaten evet dedim bu işe.

Ama sahneyi, sinemayı, kültür sanat konusundaki yaklaşımı bırakmam mümkün değil. Çünkü bu bir eğitimdir aynı zamanda bir taraftan. Çok eleştiri geldi. Part time belediyecilik mi yapılacak. Öyle bir şey yok. Dün geldiniz seyrettiniz efendim bir saatlik bir süreç. Bir saat seyircilerimizle buluşuyoruz.

Ve onlarla yaşadığımız o empati durumunu siz de gördünüz. Bunun üzerinde istediğiniz kadar miting yapın. İstediğiniz kadar vatandaşınızla toplanın yarattığı bu empatik vaziyet hiçbir şekilde karşılığı oralarda bulunamaz. Bunun duygusal birlikteliği çok daha fazla daha kalıcı daha yarınlara taşıyıcı bir yapısı vardır. Bir hobi olarak sanatım devam edecektir.

* Dün akşam oynadığınız 'Acting' oyununuz da oyuncudan başkan olur mu diye sizi eleştirenlere cevap verdiniz.

Tabii popüler kültürü anlatıyoruz biz oyunda. Tüm arkadaşlar bizleri popüler kültür üzerinden değerlendiriyor ki yanlış yaptıkları nokta o olsa sanırım. Ben akademik bir oyuncuyum. Akademik bir oyuncu şu demektir. Şu ana kadar tiyatro ve sahne sanatları dalında devlet sanat ilişkisinden doğan bir çok akımı sizin incelemiş ve biliyor olmanız gerekir.

Toplumsal hareketler sanata yön verir. Bu bağlamda da siz yakın tarihinizi, uzak tarihinizi mutlaka bilir, inceler ve ondan sonra kültür ve sanat akımlarını değerlendirir ve sahne üzerinde yorumlarsınız. Bu bağlamda da bu süreci çok iyi bilmeniz gerekiyor. Ne sanatı siyasetten ayrı ne siyaseti sanattan ayrı düşünemezsiniz. Kaldı ki bir vatandaş ve devlet ilişkisine baktığımız zaman.

Bu vatandaş ve devlet ilişkisini koordine eden ortadaki sistem dediğimiz hükümetler her daim bizim sahnelerimizde eleştirilmiştir. Doğruyu yanlışı buradan söylemişizdir. Hakareti yoktur, eleştirisi vardır. Sanatın güzel ve birleştirici tarafı da bu düşünce sistematiğini oluşturmaktır zaten. O yüzden farklı değildir ayrı da değildir siyasetten sanat.

* Herkes merakla Behzat Ç.'yi bekliyor yeniden çekilecek mi?

Evet... Tabii ki gelecek efendim hem de Etimesgut halkımızla beraber çekeceğiz inşallah. İlçemizde çekeceğiz onu. Her sokağında her bir caddesinde bu film setini görecekler biz orada yaşayan vatandaşlarımızdan yardımcı oyuncuların kadrosunu oluşturacağız ilçemizde tuhaf bir etkileşim yaşanacak. Bu da daha önce hiçbir belediye de olmayan bir etkileşimler.

Ben arkadaşlara şunu söyledim şu ana kadar öğrendiğiniz, gördüğünüz, algıladığınız belediyecilik anlayışını lütfen bir kenara bırakın şimdi bambaşka bir belediyecilik anlayışıyla karşılacaksınız bildikleriniz size yardımcı olsun ama öğrenmeye de açık olun dedim. Bakalım bu süreç içerisinde göreceğiz nereden nereye evrileceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN