Ürünlerde verim yoktu bir de hastalık vurdu! Bu sene çikolatayı unutun: 50 bin hektarlık kakao tarlası pert oldu

Ürünlerde verim yoktu bir de hastalık vurdu! Bu sene çikolatayı unutun: 50 bin hektarlık kakao tarlası pert oldu

Ürünlerinde verim yoktu, üstüne bir de hastalık vurdu! Bu sene çikolata yemeyi unutun! 50 bin haktarlık kakao tarlası pert oldu! Kakao bu kez sert darbe aldı...

Batı Afrika'da kakao ağaçlarını tehdit eden bir virüs, unlubit adı verilen küçük böcekler aracılığıyla yayılarak ciddi bir ekolojik krize yol açıyor. Bu virüs, dünyanın en büyük ikinci çikolata üreticisi olan Gana'da 50 bin hektarlık kakao tarım arazisini yok etti. Fildişi Sahili'nde de benzer bir etki gösteren virüs, dünyanın çikolata arzını tehdit ediyor.

KAKAO MAHSÜLÜNÜN YÜZDE 20'Sİ VİRÜSE YAKALANDI

How The Heirloom Cocoa Preservation Fund Is Making Chocolate as Good as It Tastes - Make Mine Fine

Unlubitler tarafından yayılan virüs, kakao ağaçlarının yapraklarını, tomurcuklarını ve çiçeklerini yiyerek yayılıyor. Gana'da son yıllarda 254 milyondan fazla kakao ağacı kaybedilirken, Fildişi Sahili'ndeki kakao mahsulünün yaklaşık yüzde 20'si enfekte oldu.

Teksas Üniversitesi'nden matematik profesörü Benito Chen-Charpentier, bu virüsün küresel çikolata arzına gerçek bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Çiftçiler, unlubitlerin virüsü yaymasını önlemek için ağaçları birbirinden uzak dikerek çözüm arıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN