Türkiye'de işsizlik tavan yaparken şirket Hindistan'dan işçi getirmişti: Grevdeki Lezita işçilerine jandarmadan sert müdahale

İzmir’de Abalıoğlu Grubu’na ait Lezita fabrikasında Öz Gıda-İş Sendikası üyesi işçilerin toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması sonrası başlattıkları grev dikkat çekiyor. Grevin 42'nci gününde jandarma, işçilere kalkanla, jopla müdahale etti. 13 işçi darp edilerek, ters kelepçeyle gözaltına alındı. Yaralanan 8 işçi ise hastaneye kaldırıldı. Şirket ise greve giden çalışanlar yerine, Türkiye'de işsizlik rekor kırarken Hindistan'dan işçi getirdi.

İzmir'de yaşanan grev olaylarına jandarmanın sert müdahalesi damga vurdu. Öz Gıda-İş Sendikası üyesi Lezita fabrikası işçileri, toplu iş sözleşmesi anlaşmazlıkları sonucu greve başladı. Türkiye'de işsizlik oranlarının zirve yapması durumunda bile, şirketin Hindistan'dan işçi getirmesi büyük tepki çekti.

İzmir Kemalpaşa'da bulunan Abalıoğlu Grubu'na ait Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası'na bağlı işçilerin grevi 42. gününde jandarma tarafından sert bir şekilde bastırıldı. Grevdeki işçilere kalkan ve joplarla yapılan müdahale sonucu 13 işçi darp edilerek ters kelepçe takılarak gözaltına alındı, 8 işçi ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

ekran-goruntusu-2024-04-17-123956.png

GÖZALTINA ALINAN İŞÇİLERE SOSYAL MEDYADAN DESTEK ÇAĞRISI

Lezita Direnişi adı verilen sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Günaydın dostlar. Gözaltındaki arkadaşlarımıza destek olmak için hepinizi saat 09:00'da grev alanımıza bekliyoruz. Gelemeyenlerin #LezitaDirenişi etiketini kullanarak gönderi paylaşmasını, gazetecileri etiketlemesini ve dün yaşananları tüm Türkiye'ye duyurmasını rica ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

ekran-goruntusu-2024-04-17-124019.png

HİNDİSTAN'DAN İŞÇİ GETİRİLMESİ BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Türkiye'de işsizlik oranlarının yüksek olmasına rağmen, şirketin grevi kırmak için Hindistan'dan işçi getirmesi kamuoyunda büyük yankı buldu. Sendika yetkilileri ve işçi hakları savunucuları, işverenin bu tutumunu kınayarak, işçi haklarının korunması gerektiğini vurguladı. Sendika, işverenin bu tür eylemleriyle işçilerin örgütlenme mücadelesine zarar verdiğini ve süreci zorlaştırdığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN