Hastane randevu sistemi değişti! Artık böyle olacak

Hastane randevu sistemi değişti! Artık böyle olacak

Hastane Randevu Sistemi: “Randevuma Geleceğim” Onayı Geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde Yeni randevu sisteminde önemli bir değişikliğe gidileceğini açıkladı. Bakan Koca’nın verdiği bilgilere göre, son dakikada iptal edilen randevular nedeniyle büyük bir kapasite israfı yaşanıyor. 25 milyon tekil vatandaşın, toplamda 81 milyon randevusunu son dakikalarda iptal ettiğini belirten Koca, bu durumun 17 milyon randevu kapasitesinin atıl kalmasına neden olduğunu ifade etti.

img-5227.jpeg

Bu soruna çözüm olarak, hastanelerde “randevuma geleceğim” onayı sisteminin devreye alınacağını duyuran Sağlık Bakanı, yeni uygulamayla birlikte randevu sahiplerinin, randevularından önceki gün saat 23.59’a kadar geleceklerine dair onay vermeleri gerekeceğini açıkladı. Onay verilmeyen randevuların iptal edilerek, yerlerine yeni hastalara randevu verileceğini belirtti.

Bu yeni sistemle birlikte, hasta randevularının daha etkin kullanılması ve atıl kapasitenin önüne geçilmesi hedefleniyor. Hastaların randevularını daha sorumlu bir şekilde yönetmeleri beklenirken, sağlık hizmetlerine erişimde de önemli bir iyileşme sağlanması amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN