Onlarca projeye imza atan Türk enerji şirketi battı! Uzun yıllardır faaliyet gösteriyordu, binlerce çalışan işsiz kaldı

Onlarca projeye imza atan Türk enerji şirketi battı! Uzun yıllardır faaliyet gösteriyordu, binlerce çalışan işsiz kaldı

Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz Türkiye’de de her geçen gün büyük şirketlerin iflasa sürüklenmesi ile sonuçlanıyor. Bu kapsamda onlarca projeye imza atan Türk enerji şirketinin baktığı haberi gündemi sarstı. İşte detaylar…

Özellikle Koronavirüs salgını sonrasında dünya çapında ciddi bir ekonomik kriz baş gösterdi. Birçok ülke ekonomik krizden yakinen etkilenirken ticaret dengelerinde değişiklikler meydana geldi. Ünlü firmalar tek tek iflasa sürüklenmek ile kalmayıp binlerce kişi işsizlikle mücadele etmeye başladı. Bu kapsamda bazı Türk firmalar da batı. Son olarak Konya’da faaliyet gösteren ve sektörünün öncüleri arasında yer alan bir firma iflasını açıkladı.

yeni-proje-4-003.jpg

SEKTÖRÜN ÖNCÜSÜ TÜRK FİRMASI İFLAS ETTİ

Günboyu'nda yer alan habere göre, 2011 senesinde kurulan ve enerji ile inşaat sektöründe faaliyet gösteren Alka Enerji, akşam ekonomik sorunlar nedeniyle iflas ettiğini açıkladı. Firmanın yaptığı açıklamada alacaklılara duyurular yer alırken Konya 1. İcra Dairesi tarafından ilan.gov.tr'de bu firma ile ilgili bir ilan yayımlandı.

yeni-proje-5-003.jpg

MAHKEME KARARI PAYLAŞILDI

Müflis: (iflas Nedeniyle) Tasfiye Halinde Alka Enerji İnşaat Personel Belgelendirme Kalibrasyon Eğitim San. Ve Tic. Ltd. Şti - 0530495292

İflas kararı kesinleşmiştir. Müflis hakkındaki alacak ve istihkak iddialarının tahkik ve tetkik işlemi bitmiş olup İcra ve İflâs Kanununun 206 ve 207 nci maddeleri gereğince düzenlenen 04/04/2024 tarihli alacaklılar sıra cetveli tanzim edilmiş ve incelemeye sunulmuştur.

yeni-proje-6-001.jpg

Alacağın esasına ve miktarına ilişkin itirazların (15) gün içinde iflâsa karar verilen yerdeki ticaret mahkemesinde dava yoluyla ileri sürülebileceği; yalnız sıraya ilişkin itirazların ise (7) gün içinde şikâyet yoluyla icra mahkemesinde ileri sürülebileceği,

İkinci alacaklılar toplantısının 22/05/2024 günü saat 14:30'da Konya 1. İcra - İflas Müdürlüğünde, (Katılımın yoğun olması durumunda, Konya Adliyesi CBlok 1. Kat Konferans Salonunda veyaC Blok, 3. Kat. Mavi Salonda) yapılacağı, alacaklıların bu toplantıya gelmeleri veya yetkili bir vekil göndermeleri lüzumu İcra ve İflâs Kanununun 166, 206, 207, 232, 234, 235 ve 309/d maddeleri gereğince ilân ve tebliğ olunur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN