Kışın hem evinizi hem içinizi ısıtacak destek! Başvuru yapanlara 2.500 TL ödeniyor: Soğuk endişesi son bulacak

Kışın hem evinizi hem içinizi ısıtacak destek! Başvuru yapanlara 2.500 TL ödeniyor: Soğuk endişesi son bulacak

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla devlet destekleri yeniden gündeme geldi. Soğuk günlerde evinizi ısıtacak destek ödemesi paylaşıldı. Hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından çalışan kombiler, faturalara yansıyor. Faturalardaki yükü azaltmak adına yetkililer harekete geçti. İşte destek ödemelerine dair detaylar...

Kış mevsiminde soğuyan havalar masrafları da katlıyor. Kış mevsiminde ısınma derdi oluşan vatandaşlar, geçim sıkıntısı derdine düştü. Her geçen gün soğuyan havalar karşısında kışı atlamanın yollarını arıyor. Bu kapsamda devlet tarafından destek ödemesi duyuruldu. Başvuru yapana 2.500 TL'ye kadar destek verilecek.

KIŞ DESTEĞİ PAYLAŞILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çerçevesinde onlarca destek ödemesi yapılıyor. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte endişelenen vatandaşa destek ödemesi müjdelendi. Son yıllarda ülkemizde etkisini gösteren enflasyon karşısında geçim sıkıntısı çeken vatandaşların omuzundaki yükü azaltmak adına doğalgaz desteği verilecek.

Meteoroloji kaynakları ve uzmanları tarafından sık sık kış uyarısı gelirken kara kara düşünen vatandaşlara destek ödemesi umut oldu. Zorlu bir kış mevsiminden geçeceğimiz tahmin edilirken, bu destek ödemesiyle vatandaşların hem içi hem de evi ısınacak. Eylül ve Mayıs ayları arasında e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapanlara devlet tarafından destek sağlanacak. Destek çerçevesinde 900 TL - 2.500 TL arasında ödemeler yapılıyor. Ödemeler bölgeden bölgeye değişiklik göstermekte.

4-milyon-haneye-dogalgaz-destegi-verilecek-kimler-basvurabilir-43gn.webp

DOĞALGAZ YARDIM ŞARTLARI

Kış mevsiminin şiddetli geçeceğine dair öngörüler paylaşılmaya devam ediyor. Bu kapsamda masrafların artacağını düşünen tüketici araştırmaya başladı. Kış mevsiminde verilen doğalgaz desteğinin detayları merak konusu oldu. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar şartları araştırırken, doğalgaz desteği için gerekli şartlar şu şekilde;

  • Hanede yer alan kişi başına düşen gelir asgari ücretin 3'te 1'inden daha düşük olmalıdır.
  • Doğalgaz altyapısı bulunan bölgelerde ikamet ediyor olmak gerekir.
  • Doğalgaz yardımı alacak olan kişiye özel abonelik bulunmaması gereklidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN