İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan annelere müjde! Başvurana 1 yıl 11 bin lira maaş: İşte başvuru şartları

İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan annelere müjde! Başvurana 1 yıl 11 bin lira maaş: İşte başvuru şartları

Anne ve bakıcıya, Avrupa Birliği (AB) destekli yeni projeyle yardımlar yapılacak. Sosyal Güvenli Kurumu (SGK) tarafından yönetilen bu destek 12 ay boyunca sürecek. Aylık olarak anne ve bakıcıya 325 euro verilecek. İşte desteğin detayları...

Sosyal Güvenli Kurumu (SGK) tarafından kurlu destek hakkında detaylar paylaşıldı. Destek kapsamında anne ve bakıcıya aylık 325 euro (11.222 TL) destek ödemesi yapılacak. Ödemeler tek seferlik değil 12 ay boyunca sürecek. İşte destek detayları...

AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ PROJE

SGK tarafından anne ve bakıcıya verilecek destek ödemeleri, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında yapılacak. Projenin ikinci fazının hayata geçirilmesi için çalışmalar sona erdi. Avrupa Birliği (AB) tarafından finans edilen projede 0 - 36 ay arasındaki çocuk bakım sorumluluklarının, istihdamdan uzaklaştırılması riskine dikkat çekiliyor. Annelere bu çerçevede istihdamda kayıtlı kalmaları ya da katılmaları adına destek ödemesi yapılıyor.

calisan-anneye-bakici-parasi-basvuru-sartlari-207-body.jpg

7 BİN KADINA DESTEK

İstanbul, Ankara ve İzmir'de hayata geçirilen proje 12 ay süreyle devam edecek. Çocuklu annelere aylık olarak 325 euro destek olarak verilecek. Eğitimli ve sigortalı bir çocuk bakıcısının teşvik edilmesinde 3 bin 500'ü anne ve 3 bin 500'ü bakıcı olmak üzere 7 bin kadının faydalanması düşünülüyor. Projeden faydalanmak için gerekli olan şartları SGK ilerleyen günlerde duyuracak.

1-namebppoex.jpg

VEDAT IŞIKHAN DUYURDU

Anne ve bakıcılara yönelik destek detayları hakkında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulundu. AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, İş-Pozitif Projesi'nin yanı sıra başka projelerin de yürütüldüğünden bahsetti.

İstihdamla mücadele kapsamında SGK'nın uyguladığı bu desteğin toplam bütçesinin 15,3 milyon euro olduğundan bahsetti. Proje üç büyük ilde başlarken, 12 ay boyunca annelere ve bakıcıya 325 euro (11.222 TL) destek verileceğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN