AB'den Yandex'in Rus kurucu ortağı hakkında yeni karar

AB'den Yandex'in Rus kurucu ortağı hakkında yeni karar

AB Yandex'in hükümet yanlısı anlatıları desteklediğini ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşında suç ortağı olduğunu ileri sürerek Haziran 2022'de kurucu ortağı Arkady Volozh'a yaptırım kararı almıştı. Bugün yapılan duyuruda AB'nin Arkady Volozh'a yönelik yaptırımları kaldırma kararı aldığı ifade edildi.

AB, Rusya'nın popüler arama motoru Yandex'in kurucu ortağı Arkady Volozh'a yönelik yaptırımları kaldırma kararı aldı.

Reuters’ta yer alan habere göre, Volozh'un AB'nin internet sitesinde yapılan duyuruda, yaptırımlar listesinden çıkarılan diğer 11 kişiyle birlikte yer aldı.

GÖREVİNDEN İSTİFA ETMİŞTİ

AB, Yandex'in hükümet yanlısı anlatıları desteklediğini ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşında suç ortağı olduğunu ileri sürerek Haziran 2022'de Volozh'a yaptırım kararı almıştı. Volozh, yaptırımın ardından Yandex'in CEO'luğundan istifa etmişti.

Volozh açıkça savaşa karşı çıkarak savaşı "barbarca" olarak nitelendirdi. O zamandan beri Volozh Rusya bağlarını atlayarak kendisini "Kazakistan'da doğmuş İsrailli bir girişimci" olarak tanıtıyor.

Ağustos 2023'ün sonlarında Financial Times (FT), Volozh'un AB'den kendisine yönelik yaptırımların kaldırılması için resmi bir talepte bulunduğunu bildirdi. Bir kaynak FT'ye, Volozh'un sorumlu hissettiği kişiler Rusya'yı terk edene kadar savaşı alenen kınamak için beklediğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN