Yabancı devletlerin gazete alması yasaklanıyor

Yabancı devletlerin gazete alması yasaklanıyor

İngiltere, yabancı devletlerin ülkedeki gazeteleri satın almasını yasaklamayı planlıyor. İşçi Partisi, hükümetin bu adımını destekleyeceğini açıkladı.

İngiltere Hükümeti, ülkedeki gazete ve haber dergilerinin yabancı hükümetler tarafından satın alınmasını yasaklayan bir adım atmaya hazırlanıyor. Bu karar, özellikle Birleşik Arap Emirlikleri'nin arkasındaki yatırım şirketi RedBird IMI'nin Telegraph gazetesini ve haftalık Spectator dergisini almak istediğini açıklamasının ardından geldi.

İŞÇİ PARTİSİ'NDEN DE DESTEK GELDİ

BBC'nin haberine göre, hükümet bu adımı "basın özgürlüğünü korumak için ek bir adım" olarak nitelendirdi. İşçi Partisi de ana muhalefette olmasına rağmen, hükümetin bu adımını destekleyeceğini açıkladı.

Yasa tasarısına eklenmesi planlanan maddeye göre, bir gazete veya haber dergisinin yabancılar tarafından alınması durumunda, ülkedeki rekabet kurumu bu durumu inceleyecek ve satış sonucunda söz konusu haber kuruluşunun yabancı bir devletin kontrolüne geçme olasılığını değerlendirecek.

Hükümet, bu amaçla halihazırda Parlamento'da görüşülmekte olan Dijital Pazarlar, Rekabet ve Tüketiciler Yasası'na bir madde ekleyecek. Bu adımın hızlı bir şekilde tamamlanması durumunda, söz konusu alımın da engellenebileceği görüşünde.

Spectator'ın yönetim kurulu başkanı Andrew Neil, hükümetin bu hamlesinin ardından satış ihtimalinin ortadan kalktığını belirtirken, RedBird IMI sözcüsü ise bu gelişmenin "büyük bir hayal kırıklığı yarattığını" ifade etti.

RedBird IMI, Birleşik Arap Emirlikleri Başkan Yardımcısı ve Başbakan Vekili Şeyh Mansur'a ait olup, aynı zamanda Manchester City futbol kulübünün de sahi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN