Vatikan'dan barış açıklaması: Rusya Ukrayna ile müzakere için ilk adımı atmalı

Vatikan'dan barış açıklaması: Rusya Ukrayna ile müzakere için ilk adımı atmalı

Papa Francis'in Ukrayna'nın devam eden savaşta 'beyaz bayrak' kaldırması gerektiğini söylemesinin ardından gelen tepkiler üzerine Vatikan Dışişleri Bakanı Kardinal Pietro Parolin açıklamada bulundu. Parolin Rusya'nın Ukrayna ile müzakerelere yönelik ilk adımları atması gerektiğini söyledi.

Vatikan Dışişleri Bakanı Kardinal Pietro Parolin yaptığı açıklamada, Ukrayna'da barışın ilk şartının Rusya'nın düşmanlıklarına son vermesi olduğunu söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Parolin'in açıklaması, Papa Francis'in İsviçreli yayın kuruluşu RSI ile yaptığı röportajda Ukrayna'nın Moskova ile barış müzakeresi yapma "cesaretine" sahip olması ve "beyaz bayrak" kaldırması gerektiğini söylemesinin ardından kendisine yöneltilen eleştirilerin ardından geldi.

'İLK KOŞUL, SALDIRGANLIĞIN SONA ERMESİDİR'

Kardinal, Francis'in çağrısının "adil ve kalıcı bir barış arayışı içinde diplomatik bir çözüm için koşulları yaratmak" olduğunu söyledi. Parolin, "Bu anlamda, bu tür koşulların yaratılmasının sadece bir tarafa değil, her iki tarafa da bağlı olduğu açıktır ve bana göre ilk koşul, saldırganlığın sona ermesidir" dedi.

Vatikan Basın Bürosu Müdürü Matteo Bruni'nin Papa'nın röportajından hemen sonra yaptığı açıklamayı tekrarlayan Parolin'e göre, Papa "müzakere etme cesaretinden" söz etti; bu, teslim olma çağrısı anlamına gelmiyor.

Ayrıca, her zaman diplomatik bir çözüme ulaşma olasılığı olduğunu ve "trajediye neden olan tek insan iradesinin" Rusya'nın Ukrayna'ya karşı tüm savaşını sona erdirmeye yardımcı olabileceğini de sözlerine ekledi.

Papa Francis'in açıklamasının ardından Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, dün Apostolik Nuncio'yu Visvaldas Kulbokas'a çağırdı.

Papa'nın sözlerine dünya liderleri tepki gösterdi Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit dün gazetecilere verdiği demeçte, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un "bu soruda Papa ile aynı fikirde olmadığını" belirterek, "Ukrayna'nın kendisini bir saldırgana karşı savunduğunu" ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN