Ukrayna'da Rus ajan gözaltına alındı

Ukrayna'da Rus ajan gözaltına alındı

Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) ülkenin Harkov bölgesindeki bir demiryolunu havaya uçurmayı planladığından şüphelenilen Ukraynalı bir erkeği gözaltına aldı. Şüphelinin sabotaj planlarının ele geçirildiği ve Rusya ile bağlantılarının belgelendiği bildirildi.

Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) bugün yaptığı açıklamaya göre, Rus askeri istihbaratıyla çalıştığından ve Harkov Bölgesinde bir demiryolunu havaya uçurmayı planladığından şüphelenilen Ukraynalı bir erkek gözaltına alındı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Sabotajcı olduğu iddia edilen kişi, Lyman yönündeki Ukrayna kuvvetlerine giden yakıt ve mühimmat tedarikini kesintiye uğratmak amacıyla el yapımı bir patlayıcı kullanarak elektrik hatlarını ve demiryolu araçlarını yok etmeye çalışmakla suçlanıyor.

ŞÜPHELİNİN RUSYA İLE BAĞLANTILARI BELİRLENDİ

SBU, Telegram'da yaptığı açıklamada şüphelinin planlarının gerçekleştirme şansı bulamadan fark edildiğini ve Rus bağlantılarının belirlendiğini söyledi. SBU, "Özel operasyon sonucunda, demiryolu raylarının enerji hatlarını ve kavşak istasyonu yakınındaki demiryolu taşıtlarını patlatmaya çalışan bir düşman sabotajcısı gözaltına alındı" dedi.

SBU açıklamasında ayrıca, "Soruşturma sırasında sanığın Dnipro Bölgesindeki Harkov ve Pavlograd'daki Silahlı Kuvvetler birimlerinin üslerinin yerleri hakkında bilgi topladığı da ortaya çıktı" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN