'Sahte peygamber' skandalı dünya gündeminde: 251 çocuk kurtarıldı

'Sahte peygamber' skandalı dünya gündeminde: 251 çocuk kurtarıldı

Zimbabve'de peygamber olduğunu iddia eden bir adam, beraberindeki yedi kişiyle "çocuk istismarı" dahil birçok suçtan tutuklandı. Sahte peygamberin çiftliğinde 251 çocuğun alıkonulduğu tespit edilirken, 246 tanesinin doğum belgesinin olmadığı öğrenildi.

Zimbabve'de peygamber olduğunu iddia eden bir adam, 16 tane kayıtsız mezar bulunan bir yerleşim yerine düzenlenen baskın sırasında tutuklandı.

Polis orada 251 çocuğun ucuz iş gücü olarak çalıştırıldığını ve istismar edildiğini tespit etti. 251 çocuktan 246 tanesinin doğum belgesinin olmadığı belirlendi.

BİNDEN FAZLA ÜYESİ OLAN 'MEZHEP'

BBC'de yer alan habere göre; polis sözcüsü, 56 yaşındaki sahte peygamber Ishmael Chokurongerwa'nın başkentten 34 kilometre uzaklıkta bir çiftlikte binden fazla üyesi olan bir sahte mezhebe liderlik ettiğini açıkladı.

Kurtarılan çocukların "tarikatın önde gelenleri yararına" çeşitli fiziksel aktiviteler yapmaya mecbur bırakıldığı belirtildi.

Okula gitme yaşında olan çocuğun hiçbirinin okula gitmediği, ucuz iş gücü olarak çalıştırıldığı ve el işleri yaptırıldığı ortaya çıktı.

ÇİFTLİK DEĞİL 'VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR'

Polis, keşfedilen mezarlar arasında, doğumları ve ölümleri bildirilmeyen yedi bebeğe ait mezarların da bulunduğunu söyledi.

Kendisine İsmail Peygamber adını veren Chokurongerwa, yedi yardımcısıyla birlikte "küçüklere yönelik istismarı da içeren suç faaliyetleri nedeniyle" tutuklandı.

Baskın sırasında sahte peygamberin destekçisi bir grup kadın çocukları vermek istemeyerek polise zorluk çıkardı.

İnananlar baskının düzenlendiği çiftlik evini "vadedilmiş topraklar" olarak tanımlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN