Rusya Ukrayna'nın tahıl deposunu bombaladı

Rusya Ukrayna'nın tahıl deposunu bombaladı

Rusya'nın bu hafta sonu Ukrayna'nın doğusundaki Dnipro bölgesine düzenlediği füze saldırısında büyük bir tahıl silosunun tamamen yok edildiği ve bir kişinin yaralandığı açıklandı. Yapılan açıklamada "Şirketimizin üretim tesisleri tamamen tahrip edildi" denildi.

Tahıl tesisin sahibi Ukrlandfarming dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın bu hafta sonu Ukrayna'nın doğusundaki Dnipro bölgesine düzenlediği füze saldırısında büyük bir tahıl silosunun tamamen yok edildiğini ve bir kişinin yaralandığını söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre Ukrlandfarming, 2022'deki Rus işgali sonucunda 2023 sonu itibarıyla yaklaşık 1 milyar dolar zarara uğrayan Ukrayna'nın en büyük tarım holdinglerinden biri.

Şirketten yapılan açıklamada, "9 Mart 2024 akşamı düşman, Dnipro bölgesine füze saldırısı düzenledi. Çalışanımız olan 58 yaşındaki bir kişi yaralandı. Şirketimizin üretim tesisleri tamamen tahrip edildi" denildi.

UKRAYNA TARIM SEKTÖRÜ 80 MİLYAR DOLAR ZARARA UĞRADI

Kiev Ekonomi Okulu'ndan (KSE) analistler, geçtiğimiz ay Ukrayna tarım sektörünün Rusya'nın işgaline bağlı olarak doğrudan ve dolaylı olarak neredeyse 80 milyar dolar zarara uğradığını söyledi.

Bu rakama ekipmanların tahrip edilmesinden kaynaklanan 5,8 milyar dolarlık kayıp, silolardaki hasardan 1,8 milyar dolar ve tarım ürünlerinin zarar görmesinden kaynaklanan yaklaşık 2 milyar dolarlık kayıplar dahildir.

Analistler, Ocak 2023'ün başında bu tür kayıpların 38 milyar dolar olduğunu tahmin ediyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN