Rusya konut binasına saldırı düzenledi: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya konut binasına saldırı düzenledi: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rus ordusu Ukrayna'nın Dnipro Bölgesindeki Kryvyi Rih şehrini hedef aldı. Bir konut binasına düzenlenen saldırıda dört kişinin hayatını kaybettiği, 12'si çocuk 43 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Yaralılardan dört yetişkin ve iki çocuğun durumunun ciddi olduğu ifade edildi.

Bölge valisi Serhiy Lysak, Rusya'nın Dnipro Bölgesi'ndeki Kryvyi Rih şehrinde bulunan bir konut binasına düzenlediği saldırıda dört kişinin hayatını kaybettiğini ve 12'si çocuk 43 kişinin yaralandığını söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre yetkililer 47 yaşındaki bir kadının gece kaldırıldığı hastanede ağır yaralanarak hayatını kaybettiğini, önceki gün ise iki kadın ve bir erkeğin daha hayatını kaybettiğini bildirdi.

YARALILARDAN 20'Sİ HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA

Hastanelerde toplam 20 yaralı bulunuyor. Dört yetişkin ve iki çocuğun durumunun ciddi olduğu bildirildi. Lysak, saldırda yaklaşık 20 bina, iki anaokulu, iki okul, bir idari bina, bir mağaza ve bir deponun zarar gördüğünü söyledi.

Dün akşam kente en az üç füze isabet etti. Bunlardan biri dokuz katlı bir binayı, diğeri ise beş katlı bir binanın çatısını hedef aldı. Kurtarma çalışmaları yerel saatle 22.00 civarında tamamlandı.

Kryvyi Rih, yaklaşık 660 bin nüfusuyla Dnipro Bölgesinin en kalabalık ikinci şehridir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN