Oscar reytingleri son 4 yılın zirvesine çıktı

Oscar reytingleri son 4 yılın zirvesine çıktı

Pazar gecesi yayınlanan 96. Akademi Ödülleri yayını 19,5 milyon kişi tarafından izlenerek son dört yılın zirvesini gördü. Bu rakama törenin erken başlaması ve Oppenheimer ile Barbie'nin etkisi olduğu yorumları yapıldı.

Canlı etkinliklerin televizyonlara dönüşü Oscar ile rekor kırdı. Pazar gecesi ABC'nin yayınladığı 96'ıncı Akademi Ödülleri, 19,5 milyon izleyici çekerek son dört yılın en yüksek izlenme oranına ulaştı. Geçtiğimiz yıl 18,8 milyon canlı izleyicisi olan Oscar yayını böylece art arda üçüncü kez artmış oldu.

The New York Times'ta yer alan habere göre reyting raporu ödül töreninin başlangıcını her zamankinden bir saat erkene alarak saat 19.00'a çekilmesine dikkat çekti. Gişede büyük başarı elde eden "Barbie" ve "Oppenheimer" filmlerinin adaylığının da reytingleri etkilediği tahmin edildi.

KİMMEL'IN SUNUCULUĞU BEĞENİLDİ

Jimmy Kimmel da dördüncü sunuculuk deneyiminde olumlu eleştiriler aldı ve böylece Oscar törenlerinde ek iş olarak çalışan bir başka gece yıldızı Johnny Carson'a yaklaştı.

Raporda, Oscar Ödülleri'nin Şubat 2020'den bu yana en çok izlenen canlı ödül programı olduğu ve son dönemlerde pandemi sırasında zorlanan kültürel etkinliklere izleyicilerin ilgisinin arttığı belirtildi. Şubat ayında Grammy Ödüllerini 16,9 milyon kişi izledi ve geçen yıla göre göre yüzde 34 artış gösterdi.

Ocak ayında Altın Küre'nin izlenme oranı bir yıl öncesine kıyasla yüzde 50 arttı. Kansas City Chiefs ve San Francisco 49ers arasında oynanan Super Bowl 123,7 milyon izleyiciyle izlenme rekorları kırdı. Geleneksel olarak "EGOT" (Emmy, Grammy, Oscar ve Tony) dörtlüsünün en az izleneni olan 2023 Tony Ödülleri'nin izlenme oranları bile mütevazı bir artış gösterdi.

Pazar günkü Oscar töreninde Billie Eilish pop şarkısı "What Am I Made For?"u söylerken, Ryan Gosling de "I'm Just Ken" performansını sergiledi. Busby Berkeley filmleri ve Marilyn Monroe'nun "Gentlemen Prefer Blondes" müzikalinden esinlenen koreografi de yer aldı.

30 SANİYELİK REKLAMA 2,2 MİLYON

2028 yılına kadar Oscar ödüllerinin yayın haklarını satın alan ABC, pazar günkü yayında reklam envanterinin tükendiğini söyledi. Kanal fiyatları paylaşmadı, ancak reklam yöneticileri ABC'nin 30 saniyelik bir spot için geçen yıla göre biraz artışla 1,7 milyon ila 2,2 milyon dolar ücret aldığını söyledi. Kimmel'in yardımcılarından Guillermo Rodriguez'in seyirciler arasındaki ünlülere içki ikram ettiği Don Julio tekilasının reklamı gibi bazı reklamlar yayında yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN