Orban: Trump seçildiği zaman Ukrayna'ya fon sağlamayacak

Orban: Trump seçildiği zaman Ukrayna'ya fon sağlamayacak

Macaristan Başbakanı Viktor Orban 8 Martta ABD'nin eski Başkanı Donald Trump ile görüşmesinin ardından dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Orban yaptığı açıklamada, Trump'ın yeniden seçilmesi halinde "Ukrayna-Rusya savaşına tek kuruş bile vermeyeceğini" söyledi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yeniden seçilmesi halinde "Ukrayna-Rusya savaşına tek kuruş bile vermeyeceğini" söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Trump, Orban'ı 8 Mart'ta Florida'daki Mar-a-Lago'daki evinde ağırladı ve Macaristan Başbakanı'ndan "fantastik bir lider" olarak söz etti. Orban'ın ABD'deki muhafazakarlarla uzun süredir devam eden bir ilişkisi var ve Kremlin'e karşı açıkça dostça davranan tek Avrupalı ​​liderlerden biri.

Trump'ın kampanyasından yapılan açıklamaya göre ikili, "her ulusun egemenliğini korumak için güçlü ve güvenli sınırların önemi de dahil olmak üzere, Macaristan ve ABD'yi etkileyen çok çeşitli konuları" tartıştı.

TRUMP'IN DESTEĞİ KESMESİ SAVAŞIN SONUNU GETİRECEK

Trump'ın Ukrayna'da 24 saat içinde barış müzakeresi yapma planlarına ilişkin önceki yorumlarını yineleyen Orban, Trump'ın ABD'den silah tedarikini sona erdireceğini ve bunun savaşın sonunu işaret edeceğini iddia ettiğini söyledi. Orban, "Ukrayna'nın tek başına ayakları üzerinde duramayacağı açıktır" dedi.

Trump'ın Ukrayna'da önerilen barış müzakeresine ilişkin planı belirsizliğini koruyor ve kendi partisi içinde bile yeterli desteği toplayıp toplayamayacağı da belirsiz.

ABD'nin Ukrayna'ya çok fazla yardım sağladığını düşünen Cumhuriyetçilerin oranı Demokratlara göre daha yüksek olsa da, Aralık 2023'te yayınlanan bir anket bu oranın çoğunluktan (yüzde 48) daha az olduğunu ortaya koydu.

Trump'ın Cumhuriyetçi parti üzerindeki hakimiyeti, ABD'nin Ukrayna'ya yardımı konusunda Kongre'de devam eden çıkmaza katkıda bulundu. Senato, Şubat ayının başlarında Ukrayna'ya 60 milyar dolarlık yardım içeren bir finansman tasarısını kabul etti ancak Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson şu ana kadar bunu oylamaya sunmayı reddetti.

Trump Rusya'yı yüzde 2'lik savunma harcama sınırını karşılamayan NATO üyelerine 'ne istiyorsa onu yapmaya' teşvik edeceğini söylemesi Batı'da endişeleri daha da artırmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN