Macron'dan 'kara harekatı' açıklaması: Ukrayna'da Rusya'ya karşı operasyon yapmak zorunda kalacağız

Macron'dan 'kara harekatı' açıklaması: Ukrayna'da Rusya'ya karşı operasyon yapmak zorunda kalacağız

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna'da Rus güçlerine karşı kara operasyonlarının "kaçınılmaz" olduğunu belirtti. Batı'nın, "bir noktada" Rusya'ya karşı sahada aktif operasyonlar yapması gerektiğini vurgulayan Macron, bu durumun istenmeyen bir senaryo olmasına rağmen, Fransa'nın buna hazır olduğunu ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'da Rus güçlerine karşı Batı'nın müdahalesinin kaçınılmaz olabileceğini belirtti. Alman ve Polonyalı liderlerle yaptığı görüşmenin ardından bir mülakatta konuşan Macron, Rus güçlerine karşı sahada operasyon yapma ihtiyacının olabileceğini ifade etti. Macron, bu durumun istenmeyen bir senaryo olmasına rağmen, gerektiğinde harekete geçileceğini söyledi ve Fransa'nın bu tür operasyonları gerçekleştirebilecek güce sahip olduğunu vurguladı.

Emmanuel Macron haberleri | TRT Haber | TRT HaberFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Macron, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamalarda Ukrayna'ya asker gönderme ihtimalini dile getirmişti. Bu açıklama, Berlin ve diğer Avrupalı ortaklar tarafından sert tepkilerle karşılanmıştı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Macron'un Ukrayna'ya asker göndermeyi dışlamaması ve müttefikleri "korkak" olmamaya çağıran yorumlarına tepki göstermişti.

'KİEV'LE DAYANIŞMA'

Berlin'de Alman ve Polonyalı mevkidaşlarıyla bir araya gelen Macron, üç ülkenin "Rusya'nın kazanmasına asla izin vermeme ve Ukrayna halkını sonuna kadar destekleme" konusunda birleştiğini açıkladı. Bu buluşma, Kiev ile dayanışma içinde olduklarını gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN