Libya lideri Dibeybe, HDK komutanı Dagalu’yu ağırladı

Libya lideri Dibeybe, HDK komutanı Dagalu’yu ağırladı

Sudan’da ordu ile HDK arasındaki iç savaşın birinci yılını doldurmasına haftalar kala, Libya lideri Dibeybe, ülkede barışın sağlanmasına yönelik başlattığı girişimle HDK Komutanı Muhammed Hamdan Dagalu ile bir araya geldi.

Libya hükümetinin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Dibeybe'nin, Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) Komutanı Dagalu'yu Libya başkenti Trablus'ta kabul ettiği belirtildi.

Görüşmede, Dibeybe'nin Sudan'da savaş ve çatışmanın sona erdirilmesi, barış ve istikrarın sağlanması gerektiğini vurguladığı kaydedildi.

Öte yandan, Dagalu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Libya Başbakanı Dibeybe ile Trablus'ta buluştum. Verimli ve yapıcı bir görüşmede bulundum. Sudan'ın devam eden savaşın gölgesine tanık olduğu gelişmeleri anlattım" ifadelerini kullandı. Dagalu ayrıca, Dibyebe'ye Sudan'da savaşın çıkmasının nedenlerini ve barışın nasıl sağlanabileceği yönündeki vizyonunu aktardığını dile getirdi.

ORDU KOMUTANI BURHAN’LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Dibybe, Sudan'da barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik başlattığı girişim çerçevesinde 26 Şubat'ta Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ile Trablus'ta bir araya gelmişti.

İkili ilişkilerin ve ortak işbirliğinin güçlendirilmesinin ele alındığı toplantıda Burhan, Sudan’daki iç savaş ve son gelişmeler hakkında Dibeybe’ye bilgi vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN