Sudan’dan Bağlantısızlar Hareketi’ne: HDK’nin ihlallerini kınayın!

Sudan’dan Bağlantısızlar Hareketi’ne: HDK’nin ihlallerini kınayın!

Bağlantısızlar Hareketi’nin gerçekleştirdiği zirveye katılan Sudanlı bir yetkili, ülkede nisan ayından beri süren ordu ile HDK arasındaki çatışmalara ilişkin üye ülkelere çağrı yaparak HDK’nin ihlallerinin kınanması çağrısında bulundu.

Bağlantısızlar Hareketi Devlet ve Hükümet Başkanları 19. Zirvesi'ne katılan Sudan Dışişleri Bakan Vekili Ali es-Sadık, Bağlantısızlar Hareketi ülkelerine, 2023'ün nisan ortasından bu yana ordu ile çatışan Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK) ihlallerini kınama çağrısı yaptı.

‘ÇIKARLARI KORUYACAK BARIŞA HAZIRIZ’

Uganda başkenti Kampala'da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Devlet ve Hükümet Başkanları 19. Zirvesi'ne katılan Sadık, "ordunun nisan ortasından bu yana saldırgan HDK milislerine karşı adil bir savunma savaşı yürüttüğünü" ifade ederek HDK milislerinin Sudan'da "demografik yapıyı değiştirmeyi hedeflediğini, bazı bölge ülkelerinin desteklediği isyancı kabile milislerine karşı savaşında halkın ordunun yanında" yer aldığını vurguladı.

Ülkesinin halkının çıkarlarını koruyacak şekilde barışçıl bir çözüme ve savaşı durdurmaya hazır olduğunu dile getiren Sadık, Bağlantısızlar Hareketi ülkelerine HDK'nin ihlallerini kınamaları yönünde çağrıda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN