İspanya'nın Kanarya Adası açıklarında göçmen krizi

İspanya'nın Kanarya Adası açıklarında göçmen krizi

İspanya'nın Kanarya Adası açıklarında 40 göçmenin bulunduğu teknede iki kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Kanarya Adası'na ulaşmaya çalışan diğer 4 göçmenin ise durumunun ağır olduğu ifade edildi.

İspanyol Deniz Kurtarma Teşkilatından bugün yapılan açıklamada, 40 göçmenin bulunduğu tekneyle İspanya'nın Kanarya Adaları'na ulaşmaya çalışan iki kişinin hayatını kaybettiği, diğer dört kişinin durumunun ağır olduğu helikopterle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Reuters’ta yer alan habere göre tekne, Pazartesi akşamı yerel saatle 20.00 sıralarında bir ticaret gemisi olarak görüldü ve bu durum Gran Canaria adasındaki yetkilileri uyardı.

Kurtarma hizmetleri, yaralıları tahliye etmek için iki helikopter tekneyi 140 kilometre kuzeydeki Gran Canaria Arguineguin limanına çekmek için bir gemi konuşlandırdı ve burada Kızıl Haç personeli ve polis tarafından karşılandılar.

GÖÇMEN SAYISI 6 KAT ARTTI

Kurtarma servisi sözcüsü Reuters'e yaptığı açıklamada, hayatta kalan 34 kişiden 27'sinin Sahraaltı Afrika kökenli 7 erkek ve 7 kadından oluştuğunu ancak teknenin yolculuğuna nerede başladığına dair ayrıntı vermediğini söyledi.

AB sınır dairesi Frontex, Kanarya Adaları'na giden Atlantik yolunun Batı Afrika'dan Avrupa Birliği'ne düzensiz göç için en yoğun yol olduğunu söylüyor. İspanya İçişleri Bakanlığı verilerine göre, Kanarya Adaları'na geçmek için teknelere binen göçmenlerin sayısı, bu yıl 2023'ün aynı dönemine göre altı kattan fazla arttı.

Bakanlık, 1 Ocak ile 29 Şubat arasında Atlantik Okyanusu takımadalarına toplam 11 bin 932 düzensiz göçmenin ulaştığını, bu sayının 2023'te aynı dönemde 1.865 olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN