Greta Thunberg'den İsveç Parlamentosu'nda eylem

Greta Thunberg'den İsveç Parlamentosu'nda eylem

Greta Thunberg ve diğer aktivistlerin İsveç Parlamentosu'nun girişini engelleme çabaları Pazartesi gününden bu yana devam ediyor. iklim değişikliğinin etkilerine karşı bir oturma protestosu düzenleyen Thunberg ve diğer aktivistler polisleri müdahalesi ile zorla parlamentodan uzaklaştırıldı.

İsveç polisi bugün parlamentonun girişini engelleyen Greta Thunberg ve diğer iklim aktivistlerine müdahale etti. Aktivistler bu hafta ikinci kez bir polis minibüsüne bindirilerek zorla uzaklaştırıldı.

Reuters’ta yer alan habere göre Thunberg ve diğer çevre savunucuları Pazartesi günü, iklim değişikliğinin etkilerine karşı bir oturma protestosu düzenleyerek İsveç parlamentosunun ana girişlerini kapatmaya başladı.

thun.jpg

Polis ilk başta müdahale etmedi ancak dün protesto yeniden başladığında göstericileri uzaklaştırdı.

21 yaşındaki Thunberg, 2018'de İsveç parlamentosu önünde başlayan haftalık protestolarının hızla büyük mitinglerle küresel bir gençlik hareketine dönüşmesiyle genç iklim aktivistlerinin yüzü haline geldi.

Stockholm polisi, aktivistlerin ulusal meclis dışında gösteri yapma hakkına sahip olmasına rağmen girişleri kapattıkları için uzaklaştırıldıklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN