Görenler kıyamet kopuyor sandı! Yağmur sonrası gökyüzü yemyeşil oldu: Hadis-i şerifte de bahsedilmiş

Görenler kıyamet kopuyor sandı! İşin aslı bambaşka! Yağmur sonrası gökyüzü yemyeşil oldu! Hadis-i şerifte bile bundan bahsedilmiş...

Normalde kumlu çöller ve ultra-modern gökdelenlerin egemen olduğu Dubai, son zamanlarda beklenmedik bir doğa olayına sahne oldu. Yağışın ardından gökyüzünün yeşile bürünmesi, şehirde olağanüstü bir manzara oluşturdu ve yaşamı bir an için durma noktasına getirdi.

Geçtiğimiz yıl Mekke'de yaşanan aşırı yağışlar sonrası ovanın ve dağların yeşillenmesi, doğal olayların insan yaşamına olan etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu tür olaylar, insanların çevreye ve doğaya olan duyarlılıklarını artırırken, aynı zamanda İslam inancındaki Kıyamet hadisiyle ilişkilendiriliyor.

HADİS-İ ŞERİFTE YER ALIYOR

Kıyamet gibi! Gökyüzü yeşile döndü, Dubai'ye felaket saniyeler içinde geldi - Güncel Haberler Milliyet

Hz. Ebu Hureyre'nin aktardığı hadis-i şerif, sosyal medyada hızla yayıldı ve büyük ilgi gördü. Hadis, "Ahir zaman yaklaştığında, Mekke'nin dağları yeşile bürünür." şeklinde ifade edilirken, yaşanan doğa olaylarının bu hadisin bir işareti olduğu yorumları yapıldı.

Hz Muhammed, şöyle buyurdu:

“Mal çoğalıp, kapıdan taşmadıkça kıyamet kopmayacaktır. O derecede ki: Bir adam malının zekâtını çıkaracak, fakat onu kabul edecek hiçbir kimse bulamayacak. Hatta Arap toprağı / Arap yarımadası (ziraat, mera, bağ-bahçe ile) ırmakların aktığı yemyeşil bir hale dönmedikçe kıyamet kopmaz.”

(bk. Müslim, Zekât, 60; Ahmed b. Hanbel, 2/370, 417; Mecmau’z-Zevaid, 7/331)