İstanbul'da kilosu 33 lira, Bolu'da 15! Eylül mahsulleri tezgaha düştü: Tescilli lezzet kapış kapış gidiyor

İstanbul'da kilosu 33 lira, Bolu'da 15! Eylül mahsulleri tezgaha düştü: Tescilli lezzet kapış kapış gidiyor

Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan o yiyecekte fiyatlar duyanları şaşkına çeviriyor. İstanbul'da kilosu 33 liraya satılırken Bolu’da 15 liradan tezgahlarda yer alıyor. Buna rağmen tescilli lezzet adeta kapış kapış gidiyor. İşte detaylar…

Yaz kış en çok tüketilen yiyeceklerden biri olan patates, tezgahlardaki yerini aldı. Geçtiğimiz yıl Bolu patatesi 16 liradan alıcıların karşısına çıkarken bu yıl Akdeniz bölgesinden gelen patates 20 liradan tezgahlara konuldu. Megakent İstanbul’da ise pazartesi sabahlarında patatesin kilosu 33 liradan alıcı buldu.

yeni-proje-16.jpg

BU SENENİN BOL BEREKETLİ GEÇMESİ BEKLENİYOR

Adana Çukurova bölgesinde hasadı yapılan patateslerin Bolu pazarına geldiğini belirten pazarcı esnafı İsmail Metin, “Hamdolsun yazın müjdecisi tezgahlara geldi. Fiyatlar biraz geriye çekildi. Tezgahlarımızda bulunan eylül ayının mahsulü Bolu patatesleri bitmemişti. Yeni patatesin de hasadı başlayınca ikisi birden çakıştı. 20 liraya yeni patatesi, 16 liraya Bolu patatesini satıyoruz. Yeni patates Adana Çukurova bölgesinden geliyor. Bol bereketli bir sene geçecek diye umut ediyoruz. Bu sene çok patates ekildi. Havaların iyi gitmesinden kaynaklı Adana’da verim çok. Geçtiğimiz yıl 50 ton aldığınız tarladan 75-80 ton ürün alabiliyorsunuz” dedi.

yeni-proje-17.jpg

10 LİRANIN ALTINA DÜŞMESİ BEKLENMİYOR

Patatesin 10 liranın altına düşmeyeceğini dile getiren Metin, “Patates 10 liranın altına düşmez. Maliyetler 10 lira zaten. 10 liranın altına düşerse çiftçi batar. 15-20 lira arasında seyreder diye düşünüyoruz. Ama tüketici belirler bu fiyatları. Bolu patatesi de Ağustos sonu Eylül ayı başında hasat edilmeye başlanır” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN