Gerilim uluslararası temaslarla dinmişti: Kosova lideri Kurti ‘Sırp birlikleri sınırımızda’ dedi

Gerilim uluslararası temaslarla dinmişti: Kosova lideri Kurti ‘Sırp birlikleri sınırımızda’ dedi

Son yıllarda Kosova ile Sırbistan arasında çeşitli konularda gerginlikler meydana gelirken, Kosova lideri Kurti, sınırın hemen ötesinde Sırp ordusunun özel birliklerini tespit ettiklerini duyurdu.

Sırp birliklerin Kosova sınırı yakınında havadan çekilmiş görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Başbakan Albin Kurti, Sırpların bölgede düzenli tatbikatlar yaptığını ve bu kadar yaklaşmanın normal olmadığını ifade etti.

Kurti paylaşımında, "Bugün, Sırp ordusunun özel birlikleri, Kosova sınırından sadece birkaç metre uzakta, Zubin Potok'un Banje köyü yakınlarında gözlendi. Benzer hareketler Kosova sınırı yakınındaki Bujanovc'un Oslare köyünde de kaydedildi. Sırbistan Silahlı Kuvvetlerinin düzenli tatbikatlar yaptığını ve bunları Kosova sınırı yakınlarında kasıtlı provokasyonlar yapmak için bahane olarak kullandığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Askeri araçların sınıra bu kadar yaklaşmasının dahi normal olmadığına işaret eden Kurti, birliklerin sınırı geçmeye çalışıp çalışmayacaklarını dikkatle izlediklerini bildirdi.

‘VUCIC AÇIKÇA TEHDİT ETTİ’

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in birkaç gün önce "Sırbistan mümkün olan en iyi anı bekleyecek ve bu fırsatı harekete geçmek için kullanacağız" ifadesine atıfta bulunan Kurti, Vucic'in Kosova'yı "açıkça tehdit" ettiğini belirtti.

Hafta başında İngiltere'nin The Telegraph gazetesine röportaj veren Kurti, Kosova'yı Sırp işgalinden korumak için İngiltere'nin ülkesine daha fazla asker göndermesi gerektiğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN