Fransa’da Türk derneğine saldırı: Yanıcı ve patlayıcı maddeler fırlattılar

Fransa’da Türk derneğine saldırı: Yanıcı ve patlayıcı maddeler fırlattılar

Fransa'nın güneyindeki Marignane kentinde yer alan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne ait derneğe el yapımı yanıcı ve patlayıcı maddelerin atılmasıyla bir saldırı gerçekleşti.

Fransa'nın Marignane kentindeki Türk Kültür Derneği'ne gece saatlerinde yapılan saldırı, Türk toplumunda endişe ve kınama yarattı. DİTİB Fransa'nın resmi Instagram hesabından yapılan yazılı açıklamada, Marignane Türk Kültür Derneği binasına kimliği belirsiz kişilerce el yapımı yanıcı ve patlayıcı maddelerin atıldığı belirtildi. Saldırıyı kınayan açıklamada, derneğe geçmiş olsun dileklerinin iletilmesinin yanı sıra, bu tür provokatif eylemlere karşı birlik ve sağduyu çağrısı yapıldı.

ODA TV'de er alan habere göre; özellikle Ramazan ayında birlik ve beraberliğin önem kazandığı vurgusu yapılan açıklamada, saldırının amacına ulaşmamasının memnuniyet verici olduğu belirtildi. Türk toplumunun birlik olma çağrısı yapılarak, ülke huzurunu bozacak eylemlere karşı sağduyulu olunması gerektiği vurgulandı.

BELÇİKA'DA DA SALDIRI YAPILMIŞTI

Bu saldırı, Avrupa genelinde Türklere ait iş yerleri ve derneklere yönelik artan saldırılarla birlikte gelmişti. Belçika'nın Liege kentinde de Türklere ait ev ve iş yerlerine yönelik taşkınlık ve saldırılar yaşanmıştı. PKK destekçisi gruplar, Cheratte köyünde gece boyunca taşkınlık çıkartarak, Ülkü Ocakları binasını ateşe vermiş ve bir camiye zarar vermişlerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN