Fransa'da şiddetli fırtına: Çok sayıda kişi öldü

Fransa'da şiddetli fırtına: Çok sayıda kişi öldü

Fransa'nın güneydoğusunu fırtına vurdu. Yetkililer fırtına nedeniyle su baskınları yaşandığını ve üç kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Dört kişinin kayıp olduğu belirtilirken, sekiz yer için turuncu kodlu uyarı verildi.

Fransa'da şiddetli fırtına ülkenin güneydoğusunu etkisi altına alırken bölgedeki sekiz yer için turuncu kodlu uyarı verildi.

France 24'da yer alan habere göre Valilik fırtına sebebiyle aralarında dört ve 13 yaşlarında iki çocuğun da bulunduğu dört kişilik bir ailenin Gard bölgesinde köprüden geçmeye çalışırken su baskınına yakalandığını belirtti.

Olayda baba ve iki çocuğun kayıp olduğu ancak araçta bulunan 40 yaşındaki annenin kurtarma ekipleri tarafından bulunarak hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Fırtına nedeniyle bir ceset Cumartesi akşamı Gard bölgesinin yakın bir köyü olan Gagnieres'te iki Belçikalı yolcunun bulunduğu bir arabanın sulara sürüklendiği yerden birkaç yüz metre uzakta bulundu.

DÖRT KİŞİ HALA KAYIP

Gard bölgesinde 300'den fazla kurtarma görevlisi görevlendirilirken, dün Goudargues köyündeki bir arabada İspanya'ya giden 47 ve 50 yaşlarındaki iki kadına ait iki ceset daha bulundu.

Fırtına nedeniyle toplam üç kişinin hayatını kaybettiği, dört kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, fırtınanın etkisi altındaki Ardeche ve Gard bölgelerinde kurtarma ekiplerinin 35 operasyon gerçekleştirdiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN