Başbakan Ali: Etiyopya'da kimse açlıktan ölmüyor

Başbakan Ali: Etiyopya'da kimse açlıktan ölmüyor

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali bugün yaptığı açıklamada, gıda kriziyle boğuşan, kuraklık ve çatışmalarla boğuşan ülkede insanların açlıktan öldüğünü yalanladı. Abiy parlamentonun alt meclisinde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, "Etiyopya'da açlıktan ölen kimse yok" dedi.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali bugün parlamentonun alt meclisinde yaptığı konuşmada "Etiyopya'da açlıktan ölen kimse yok" dedi.

AFP'de yer alan habere göre Abiy gıda kriziyle boğuşan, kuraklık ve çatışmalarla boğuşan ülkede insanların açlıktan öldüğünü yalanladı. Ancak yetersiz beslenmeyle bağlantılı hastalıklar nedeniyle 'insanların ölmüş olabileceğini' de kabul etti.

GIDA YARDIMI İÇİN 250 MİLYON DOLARDAN FAZLA BÜTÇE AYRILDI

Geçtiğimiz ay ulusal denetçiler Etiyopya'nın Tigray ve Amhara'nın kuzey bölgelerinde yaklaşık 400 kişinin açlıktan öldüğünü söyledi. İyi yönetimi ve hukukun üstünlüğüne saygıyı denetleyen federal organın başkanı gazetecilere, ölümlerin son altı ayda meydana geldiğini söyledi.

Abiy, hükümetin etkilenen bölgelere gıda yardımı için 250 milyon dolardan fazla bütçe aktardığını belirterek, "Kuraklık ve açlığı görmezden geldiğimiz için suçlanamayız" dedi.

Çeşitli insani kaynaklar AFP'ye Etiyopya'daki gıda krizinin ciddiyetini doğruladı ancak doğrudan açlıktan kaynaklanan ölümleri doğrulayacak veri eksikliğine işaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN