ABD üniversitelerinde Filistin protestoları dalga dalga yayılıyor

İsrail’in Gazze’deki işgal ve katliamına karşı öğrenci protestoları, Columbia Üniversitesi'nden başlayarak ABD genelinde yayılıyor. Protestolar, üniversitelerin İsrail ile bağlantılı şirketlere yatırım yapmasına tepki olarak düzenleniyor.

ABD'nin önde gelen üniversitelerinde, Filistin yanlısı protestolar hız kazandı. Columbia Üniversitesi'nde başlayan ve yüzlerce kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan hareketler, şimdi diğer büyük eğitim kurumlarına da sıçradı. Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'e destek veren şirketlerle ilişkilerini kesmesini talep ediyor.

PROTESTOLARIN BAŞLADIĞI NOKTA

New York'ta bulunan Columbia Üniversitesi'nde öğrenciler, üniversitenin İsrail'e destek veren şirketlere yatırım yapmasına karşı çıkarak kampüste oturma eylemi düzenledi. Eylemler sırasında New York polisi tarafından müdahale edilen protesto, yüzlerce öğrencinin gözaltına alınmasıyla sonuçlandı.

1kapak-002.jpg

YALE ÜNİVERSİTESİ

Yale Üniversitesi'nde de benzer bir durum yaşandı. Öğrenciler, Beinecke Plaza'da oturma eylemi yaparak üniversitenin İsrail ile bağlantılı şirketlere yaptığı yatırımları protesto etti. Üniversite yönetimi, öğrencilerin güvenliği gerekçesiyle polis yardımı istedi ve eyleme son vermek istemeyen 47 öğrenci gözaltına alındı.

STANFORD ÜNİVERSİTESİ

California'da yer alan Stanford Üniversitesi öğrencileri, Gazze'deki İsrail saldırılarına tepki göstermek için kampüs içinde protesto düzenledi. Öğrenciler, Filistin bayrakları ve pankartlar taşıyarak İsrail aleyhine slogan attı.

1kapak-004.jpg

MASSACHUSETTS TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ (MIT)

MIT'de öğrenciler, üniversitenin İsrail Savunma Bakanlığından aldığı araştırma fonlarına karşı çıkarak üniversite bahçesinde kamp kurdu. Öğrenciler, üniversitenin İsrail ordusu ile olan bağlantılarını kesmedikçe protestolara son vermeyeceklerini belirtti.

NEW YORK ÜNİVERSİTESİ (NYU)

NYU öğrencileri, Columbia'daki öğrencilere destek olmak ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı çıkmak amacıyla Gould Plaza önünde eylemlerine devam etti. Bu sırasında New York polisinin müdahalesiyle 100'den fazla öğrenci gözaltına alındı.

TUFTS VE EMERSON COLLEGE

Boston'da bulunan Tufts Üniversitesi ve Emerson College öğrencileri de Filistin yanlısı protestolara katıldı. Tufts'te öğrenciler kampüste, Emerson'da ise Boylston Caddesi'nde protesto düzenledi.

1kapak-003.jpg

MİCHİGAN ÜNİVERSİTESİ VE DİĞERLERİ

Michigan Üniversitesi öğrencileri de merkez kampüste onlarca çadır kurarak İsrail'i destekleyen kuruluş ve şirketlerle olan anlaşmaların sonlandırılmasını talep etti. Benzer eylemler California Üniversitesi ve diğer birçok kurumda da gerçekleşti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN