Evde kendi kaymağınızı yapma zamanı geldi: Sütü gece böyle koyun, sabah tencere tencere olsun

Evde kendi kaymağınızı yapma zamanı geldi: Sütü gece böyle koyun, sabah tencere tencere olsun

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tatlarından biri olan kaymak, genellikle pahalı olabiliyor. Ancak, artık marketlerden kaymak almak için ekstra para ödemenize gerek yok. Evde taze inek veya manda sütünden kolayca kaymak yapabilirsiniz. İşte adım adım ev yapımı kaymak tarifi…

MALZEMELER:

• Taze inek veya manda sütü

YAPILIŞI:

1. Derin bir tencereye sütü alın ve yüksek ateşte kaynatmaya başlayın.
2. Süt kaynamaya başladığında ateşi kısın ve sütün yüzeyine krema çıkması için hafif kaynama seviyesinde tutun.
3. Kaynama işlemi tamamlandığında, tencereyi ocaktan alın ve sütün oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin.
4. Oda sıcaklığına gelen sütü, ağzı açık olarak buzdolabına yerleştirin ve 6-8 saat boyunca dinlendirin. Bu süreçte sütün yüzeyinde kalın bir kaymak tabakası oluşacaktır.
5. Buzdolabından çıkardığınız sütün üzerindeki kaymak tabakasını spatula veya kaşık yardımıyla dikkatlice toplayın ve ayrı bir kaba aktarın.

Bu basit yöntemle, evde kendi kaymağınızı yaparak hem tasarruf edebilir hem de taze ve doğal kaymak keyfini çıkarabilirsiniz. Üstelik bu yöntemle elde ettiğiniz kaymak, bal veya reçelle harika bir uyum sağlayacak. Şimdiden afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN