Fenerbahçe'ye 28 milyon euroluk golcü! 11 yıl sonra ilk kez: 87 gol 45 asist...

Fenerbahçe'ye 28 milyon euroluk golcü! 11 yıl sonra ilk kez: 87 gol 45 asist...

Süper Lig'de şampiyonluk şansını zora sokan Fenerbahçe, transfer operasyonuna başladı. Kanarya, 28 milyon euroluk golcüye kancayı taktı. Sarı-lacivertli ekip, transferde 11 yıl sonra bir ilke imza atmayı hedefliyor.

Sezona 4 kupa hedefiyle başlayan, ancak önce Ziraat Türkiye Kupası'na veda eden daha sonrasında ise Türkiye Kupası'nı Galatasaray'a kaptıran UEFA Avrupa Ligi'ne ise yarı finalde veda eden Fenerbahçe, Pazartesi akşamı Konyaspor karşısında aldığı beraberlikle şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. Yeni sezonun planlamasına şimdiden başlayan Fenerbahçe, 28 milyon euroluk golcüyü kadrosuna katmak için kolları sıvadı.

Sivasspor ve Konyaspor deplasmanlarında aldığı iki beraberlikle şampiyonluk şansını mucizelere bırakan Fenerbahçe, sezon sonunun yaklaşmasını fırsat bilerek transfer çalışmalarına başladı.

Fanatik'in haberine göre; Sarı-lacivertli ekibin Sportif Direktörü farklı bölgeler için de çalışmalarını sürdürüyor. Kanarya'nın senelik 3 milyon euro kazanan Belçikalı golcü Batshuayi ile yollarını ayırabileceği öne sürüldü. Golcü arayışlarına başlayan sarı-lacivertli ekip, gözünü İngiltere'ye dikti.

11 YIL SONRA İLK KEZ

Kanarya, Leicester ile Premier Lig’e geri dönen 27 yaşındaki Nijeryalı golcü Kelechi Iheanacho'yu transfer listesine aldı. 27 yaşındaki yıldız golcünün kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek.

Ali Koç’un başkan olduktan sonra ROGON menajerlik şirketinden birçok oyuncuyu transfer etmesi ve Nijeryalı yıldızın da bu şirketle çalışmasının sarı-lacivertli ekibe bir avantaj oluşturabileceği öne sürüldü.

Güncel piyasa değeri 13 milyon euro olan 27 yaşındaki golcü oyuncu, bu sezon Leicester forması altında 26 karşılaşmada görev alırken 6 gol 3 asiste imza attı. Yıldız oyuncu için bugüne dek toplamda 28 milyon euro bonservis bedeli ödendi.

Kelechi Iheanacho - Oyuncu profili 23/24 | Transfermarkt

Futbol kariyeri boyunca toplamda 305 karşılaşmada görev alan Nijeryalı golcü bu karşılaşmalarda 87 gol 45 asiste imza attı. Kanarya, Nijeryalı golcüyü kadrosuna katması halinde 11 yıl aradan sonra ilk kez kadrosuna bir Nijeryalı oyuncuyu katmış olacak.

Sarı-laciverti ekip, son olarak 2013 yılının yaz transfer döneminde 13 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Emenike'yi kadrosuna katmış ve söz konusu tarihten bu yana kadrosuna başka bir Nijeryalı oyuncu katmamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN