Van'da gösteri ve yürüyüşlere 2 gün yasak getirildi

Van'da gösteri ve yürüyüşlere 2 gün yasak getirildi

Van Valiliği, resmi kutlama ve etkinlikler dışında yapılacak gösteri ve yürüyüşlere güvenlik gerekçesiyle 2 gün yasak getirdiğini duyurdu. Açıklamada, yasaklama kararının vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, terör örgütlerinin planlarının bertaraf edilmesi, milli güvenliğin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla alındığı belirtildi.

Van Valiliği, 16-17 Eylül 2023 tarihleri arasında resmi kutlama ve etkinlikler dışında yapılacak olan gösteri ve yürüyüşlere güvenlik gerekçesiyle 2 gün yasak getirdiğini açıkladı. Valilik, yasaklama kararının vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, terör örgütlerinin planlarının bertaraf edilmesi, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla alındığını belirtti.

RESMİ, KUTLAMALAR ETKİLENMEYECEK

Açıklamada, yasaklama kararının resmi kutlamalar ve etkinlikler hariç olmak üzere gerçek ve tüzel kişiler tarafından açık alanlarda düzenlenecek her türlü gösteri, yürüyüş, miting, toplantı, çadır kurma, oturma eylemi gibi etkinlikleri kapsadığı ifade edildi. Yasaklama kararının ilgili kanunlar çerçevesinde alındığı ve kamu kurum ve kuruluşları ile gerekli emniyet tedbirleri alınarak yapılacak olan resmi kutlamaların etkilenmeyeceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN