Van Obezite merkezinde büyük başarı: Yılda 1 ton kilo verdirdiler

Van Obezite merkezinde büyük başarı: Yılda 1 ton kilo verdirdiler

Van Obezite merkezi, yılda 1 ton kilo verdirerek büyük bir başarıya imza attı. Kurulduğu günden bu yana 750 kişinin başvurduğu merkez toplamda, 3,5 ton kilo verdirdi. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya "Hastalarımızın her biri 6 kilo civarında kilo vermiştir. Aslında bu çok ciddi bir rakam, çünkü kişiyi obez grubundan normal kiloya çekebilecek bir rakamdır" dedi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Obezite merkezi danışanlarına, yılda 1 ton kilo verdirdi. Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, Obezite merkezinin hastanede 3 buçuk yıldır hizmet verdiğini söyledi.

TOPLAM 3,5 TON KİLO VERDİRDİLER

Sarıkaya, süreci ekipleriyle profesyonel olarak yürüttüklerini söyleyerek, "Bu 3,5 süreçte 750 hastamız merkezimize başvurmuştur. Bu hastalarımızın her biri 6 kilo civarında kilo vermiştir. Tabi çok fazla kilo verenler var ama ortalamaya bakıldığı zaman 6 civarında bir kilo verişi var. Aslında bu çok ciddi bir rakam, çünkü kişiyi obez grubundan normal kiloya çekebilecek bir rakamdır. Toplam 3,5 ton kilo verdirmişiz. Merkezimize başvuran hastalardan yıllık bir ton kilo verdiriyoruz” dedi.

OBEZİTE ÇOĞU HASTALIĞI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Sağlıklı bir yaşam için obezite rahatsızlığını önemsediklerini dile getiren Sarıkaya, “Obezite sadece ülkemizde değil, bütün dünyada giderek artan bir sağlık problemi haline geldi. Çoğu hastalığın temelinin obezitenin olduğunu biliyoruz. Obezitenin özelikle kardiyovasküler hastalıkların üzerindeki etkileri bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Kalp yetmezliği, kalp damar tıkanıkları, kalp ritmi bozuklukları gibi neredeyse çoğu hastalıklarda olumsuz etkisi var” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN