Topraktan öyle bir şey çıktı ki! Gören küçük dilini yuttu: Dünyanın en büyüğü sadece Türkiye'de

Topraktan öyle bir şey çıktı ki! Gören küçük dilini yuttu: Dünyanın en büyüğü sadece Türkiye'de

Düzce'de yapılan kazılarda toprağın altından çıkarılan ve 2. yüzyıldan kaldığı tahmin edilen heykel başı görenleri hayrete düşürdü. Heykelde tasvir edilen kişinin dünyanın en büyük imparatorlarından olması ise heykele olan ilgiyi artırdı...

Türkiye'de yapılan kazılarda çıkarılan heykel başı, dünyada büyük ses getirdi. Avrupa'nın ve dünyanın en büyük gazeteleri, çıkarılan heykel başını haber yaparak okurlarıyla paylaşmayı ihmal etmedi.

BÜYÜK İSKENDER'E AİT OLDUĞU BELİRLENDİ

Düzce'nin kuzeyi ile Türkiye'nin kuzeybatı kıyısına yakın olan Konuralp'te Roma zamanından kalan bir tiyatronun üst katlarının kalıntıları içinde yer alan heykelin 2. yüzyıl döneminden kaldığı tahmin ediliyor. Büyük İskender M.Ö 323'te öldüğü için heykelin ölümünden 400 yıl sonra yapılmış olabileceği düşünülüyor. Arkeologlar keşfi gerçekleştirdiklerinde resmen cin çarpmışa döndüler. Öyle ki İskender'e olan ilgi hala devam ettiği için bu keşfin dünya tarihi için oldukça önemli bir yer tutacağı düşünülüyor.

topraktan-oyle-bir-sey-cikti-ki-goren-kucuk-dilini-yuttu-dunyanin-en-buyugu.jpg

BAŞKA MERMER KALINTILAR DA BULUNDU

Düzce Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, tiyatrodaki kalıntılar içinde Yunan tanrısı Apollon ile efsanevi canavar Medusa'nın başları da olacak şekilde başka mermer heykel kalıntılarının bulunduğu da belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN