Sadece 17 metrekare ama geleni gideni bitmiyor! Ordulu ailenin çocukluk hayali gerçek oldu: Üşenmeden 5 km yol gidiyorlar

Sadece 17 metrekare ama geleni gideni bitmiyor! Ordulu ailenin çocukluk hayali gerçek oldu: Üşenmeden 5 km yol gidiyorlar

Ordu’ya bağlı Perşembe ilçesinde yaşayan Adnan Çandır, torunu sayesinde en büyük hayaline 3 yıl önce kavuştu. Ağaç gövdesine yaptıkları ahşap ev ile hayallerini yaşayan Çandır, ailesiyle birlikte boş zamanlarını değerlendirirken doğanın da keyfini sürüyor…

Adnan Çandır, Kovit-19 salgınında kısıtlamalar olduğunda, ailesi ile beraber merkeze 5 km uzaklıkta bulunan Babalı Mahallesi’ndeki evinde kaldı. Uzaktan eğitimin başladığı süreçte İzmir’deki okulundan aile evine dönen Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Aytekin Çandır, dedesinin hem hayallerini süsleyen ağaç evi yapmaya karar verdi.

ordulu-ailenin-15-metrekarelik-agac-evi.jpg

YERDEN 6 METRE YÜKSEKLİKTE 17 METREKARELİK YAŞAM ALANI

Aytekin, babası ve dedesiyle birlikte evlerinin bahçesinde bulunan meşe ağacına, yerden 6 metre yükseklikte, 17 metrekarelik bir ahşap ev yaptı.

Kütüklerle altını sağlamlaştırdıkları, yanındaki çam ağacına destek ile yapılan ve demir merdivenle çıkılan evin içine nostaljik televizyon, radyo, gaz lambası, bakır kaplar ve 2 yatak yerleştirildi.

ordulu-ailenin-15-metrekarelik-agac-evi-1.jpg

Aile, üç yıldır boş zamanlarını balkonunda temiz hava alarak deniz manzarası izledikleri ahşap evlerinde geçiriyor. 82 yaşında olan Adnan Çandır, yaklaşık 20 günde yaptıkları evi çocukluğundan beri hep hayal ettiğini belirtti.

ordulu-ailenin-17-metrekarelik-agac-evi-1.jpg

Ahşap evlerinin çok güzel olduğunu belirten Çandır, "Mesela yazın çıkıyoruz, oturuyoruz. Manzarayı seyrediyoruz. Gelen giden de çıkıp seyrediyor. Fotoğraf çekiyoruz." Dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN