Dışişleri Bakanlığı vakıf kuruyor

Dışişleri Bakanlığı vakıf kuruyor

Türkiye, kamu diplomasisi alanında Dışişleri Vakfı kuruluyor. Vakıf ile özellikle emekli olan diplomatların bilgi ve tecrübelerinin gençlere aktarılmasının planlandığı belirtildi. Vakfın Başkanı Dışişleri Bakanı olacak.

Türkiye'nin diplomasi faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Dışişleri Vakfı kuruluyor. Vakıf ile özellikle emekli olan diplomatların bilgi ve tecrübelerinin gençlere aktarımının sağlanması planlanıyor.

TRTHaber'de yer alan habere göre, vakıf aynı zamanda bir akademi gibi de çalışacak. Türkiye'nin diplomasi faaliyetlerinde görev yapacaklar bu vakıf aracılığıyla deneyimi yüksek diplomatlardan eğitim alacak. Vakfın Başkanı Dışişleri Bakanı olacak.

Dışişleri Vakfı'nın kurulması için mevzuat çalışmaları tamamlandı. AK Parti grubunun ilgili kanun teklifini gelecek hafta meclise sunması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN