Olmaz diyenlere inat başardılar! Ordu’da hobi için ektiler şimdi geçim kaynakları oldu: İlk hasatta servete kondular

Olmaz diyenlere inat başardılar! Ordu’da hobi için ektiler şimdi geçim kaynakları oldu: İlk hasatta servete kondular

Ordu’da hobi olarak ekilen kiviler şehre adeta servet kazandırdı. Sağlık için birçok faydası olan kiviyi kilosu 20 liradan satan üreticiler, kente ise tam 100 milyon TL getiri sağlamayı amaçlıyor…

Ordu’da hobi amaçlı ekilen kivinin hasadı yüzleri güldürdü. Türkiye’deki ilk coğrafi işaretli kivi olan Ordu kivisi şehre resmen servet kazandırdı.

Önceki yıllarda kent genelinde ortalama 9 bin ton kivi üretilirken, hava şartları, hastalıklar ve zararlardan dolayı bu yılki rekolte 5.500 tona kadar gerileme gösterdi. Ancak bu gerilemeye rağmen, elde edilen gelir 100 milyon TL’yi bulacak gibi duruyor.

orduda-kivi-hasadi-1.jpg

KİLOSU 20 TL’DEN SATILIYOR

Hasat süreciyle ilgili konuşan Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar şunları söyledi:

“Kivi, bu sene 20 TL’den satılıyor. Bugün 5.000 ton kivi olsa, peşin satıldığı zaman 100 milyon TL civarında girdisi oluyor. Bu da azımsanamayacak bir rakam. Alıcılar da zaten peşin ödemeden yana. Onun için kivi oldukça karlı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN