Mardin’de yatırımlara 'kaçak elektrik' engeli: Muhtar gözaltına alındı

Mardin’de yatırımlara 'kaçak elektrik' engeli: Muhtar gözaltına alındı

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Yeni Turan Mahallesi'nde Dicle Elektrik ekiplerinin kayıt dışı tüketimin önüne geçmek için başlattığı yatırım çalışması, muhtar tarafından engellendi. Muhtar, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti veren bir şirkettir ve kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız elektrik dağıtımı hizmeti vizyonuyla çalışmalarını sürdürmektedir. Ancak kaçak elektrik tüketimi, milli ekonomiye ciddi ölçüde zarar vermektedir ve Dicle Elektrik de bu sorunla mücadele etmektedir. Kaçak elektrik tüketiminin yüksek olduğu Nusaybin'in Yeni Turan Mahallesi'nde, şirketin başlattığı yatırım çalışması, muhtar ve bazı mahalle sakinleri tarafından engellendi.

YATIRIMLAR ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR

Dicle Elektrik, 10 yıllık özelleşme sürecinde mevcut şebekeyi güçlendirmek ve yenilemek için 20 milyar TL'nin üzerinde yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımlar sayesinde kaçak elektrik tüketimi yüzde 76'dan yüzde 43'e kadar düşürüldü. Yatırımların etkisiyle, daha önce elektrik kesintisine uğrayan aboneler, yapılan yatırımlar neticesinde kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmeti almaya başladılar. Ancak bu tür yatırımlar, bazı kesimler tarafından engellenmeye çalışılıyor.

MUHTAR GÖZALTINA ALINDI

İlçede kayıt dışı elektrik tüketiminin yüksek olması nedeniyle Dicle Elektrik, Nusaybin'in Yeni Turan Mahallesi'nde bir yatırım çalışması başlattı. Ancak çalışmayı engelleyen muhtar ve bazı mahalle sakinleri, iş makinelerine müdahalede bulunarak yatırım çalışmasını durdurmaya çalıştılar. Kaçak elektrik kullanıcılarının, direklerin taban aparatlarını sökme girişimi polis tarafından engellendi. Olaylar sırasında muhtar, kaçak elektrik kullanıcılarına destek vererek görevlilere saldırdı ve polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Güvenlik tedbiri altında, yatırım çalışmalarına devam edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN