Bu ödemeyi yapanlar dikkat! Hepsini geri alacaksınız! Bakanlık açıkladı

Bu ödemeyi yapanlar dikkat! Hepsini geri alacaksınız! Bakanlık açıkladı

Restoran ve kafelerde alınan ücretler vatandaşa çileden çıkartıyor. Bu ödemeyi yapanlara müjde verildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklama doğrultusunda geriye dönük ödeme yapılacağı duyuruldu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Restoran ve kafelerde alınan yeni ücretler tepki çekerken bakanlık tarafından yapılan açıklama doğrultusunda vatandaşın içine su serpildi. Uzmanlar “ bu ödemeyi sakın yapmayın” uyarısında bulundu. Bakanlık yapılan ödemeler için geriye dönük inceleme yapılacağını vurguladı. Restoran ve kafelerdeki yüksek ücretleri gören vatandaşlar duruma tepki gösterirken servis ücreti başlığı altında alınan ödemeler kapsamında Tüketici Federasyonu Hukuk Komisyonu (TUKONFED) Başkan Yardımcısı Mücahit Saraçlı önemli açıklamalarda bulundu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

KESİNLİKLE ÖDEME YAPMAYIN

Servis ücreti başlığı altında tüketicilerinden alınan ödemeler için önemli açıklamalarda bulunan Mücahit Saraçlı, adisyonların altında %15, %20, %10 rakamlarında değişen ücretlerin ödenmemesi gerektiğini söyledi. Servis ücreti diye ilave bir ücret hakkı bulunmadığına dikkat çeken Saraçlı, “Bu tamamen yasaya aykırı bir taleptir. Bir de bilsinler ki bu tür uygulamalar yapan işletmeler Maliye Bakanlığı tarafından da geriye dönük denetlenmekte. Bu servis ücreti gibi bir isimden adlandırılmış olan ekstradan bir taleptir. Böyle bir talebi istemeye kesinlikle hakları yok. Tüketiciler de böyle bir talep karşısında ödeme yapmasınlar. Çünkü bu talepleri yasaya aykırıdır" dedi.

servis-ucreti.jpg

EKSTRA ÖDEME İSTİYORLAR

Tüketiciden servis ücreti alınmasının doğru olmadığını ifade eden restoran sahibi Murat Sakin, vatandaşın durumunun zor olduğunu belirterek dışarıda yemek yemeye zorlandıklarını söyledi. Bu tür bir uygulamanın son derece yanlış olduğunu vurgulayan Sakin, müşteriden yediğinin bütün parasını aldığını belirterek ekstradan bir servis ücreti alınmasını uygun olmadığını ifade etti. Murat Sakin, “Son zamanlarda mı personel ücreti servis ücretinden çıkıyor onu bilemem. İşletme sahibinin kendi görüşüdür. Üründen 3 değil, 3,50 al ama o ücreti ayrıca yansıtma. 20 lira üstüne koy, 'Beni kurtarmıyor' de ama o ücret vatandaşın zoruna gider. Ne kadar lahmacun, bende 110 lira. Ben yüzde 20'de servis ücreti dersem geldi 130 liraya. 115 liraya satarım ama servis ücreti yazmam" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN