Komşu zulmünde bambaşka boyut: Çocuklarınızı bağlayın ses çıkartmasınlar

Komşu zulmünde bambaşka boyut: Çocuklarınızı bağlayın ses çıkartmasınlar

Mardin'de TIR şoförü Ahmet T., kente tayinle gelen üst kat komşuları Anış ailesine "gürültü" sebebiyle adeta kabusu yaşattı. Evden çıksınlar diye dairenin elektrik ve su sayaçlarını söken Ahmet T., iddiaya göre aileyi tehdit de etti. Fatma Anış, "Çocuklarımız uyuduğu saatlerde bile 'Çocuklarınız ses çıkarıyor' diye gelip bizi rahatsız ediyor. Bir ara 'Çocuklarınızı bağlayın ki ses çıkartmasınlar' demişti." diye konuştu.

Komşu anlaşmazlıklarına bir yenisi daha eklendi. Fatma Anış, Gaziantep'ten Mardin'in merkez Artuklu ilçesine tayini çıkan polis memuru eşi ve 3 çocuğuyla, geçen yıl geldiği kentte ev kiraladı.

İddiaya göre, o günden sonra alt komşuları TIR şoförü Ahmet T., Anış ailesine dehşeti yaşattı. "Gürültü" yaptıkları gerekçesiyle her türlü eyleme başvuran Ahmet T., dairenin elektrik ve su sayaçlarını söktü, eşyalara zarar verdi, arabalarının tekerleklerini patlattı, kapıyı yumrukladı, hakaret ve ölüm tehdidi etti.

132123132.jpg

Fatma Anış, "Dışarıda bizi gördüğü zaman da kabadayı gibi dik dik bakıyor. Tabii bunu eşim yanımda yokken yapıyor. Eşim yanımdayken bizi sanki tanımıyormuş gibi, dünyada ilk defa görmüş gibi davranıyor." diye konuştu.

8600325.jpg

UZAKLAŞTIRMA KARARI KALDIRILDI

Ahmet T.'nin elektrik ve su sayaçlarını söktüğü anlar güvenlik kamerasına yansırken aile suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından Ahmet T. hakkında verilen uzaklaştırma kararı, aynı apartmanda oturmaları nedeniyle yapılan itiraz sonucu kaldırıldı.

8600328.jpg

'ÇOCUKLARINIZI BAĞLAYIN SES ÇIKARTMASINLAR'

Çocuklarını korkudan okula tek başlarına yollayamadığını söyleyen Anış, "Okul bize çok yakın ama çocuklarımızı tek başlarına gönderemiyoruz. Çünkü bu adamın sağı solu belli olmaz. Evde ses çıkmasın diye bütün oyuncakları kaldırdım. Onlara silikonlu terlik aldırdım yine de kafasına göre çocuklarımız uyuduğu saatlerde bile 'Çocuklarınız ses çıkarıyor' diye gelip bizi rahatsız ediyor. Bir ara 'Çocuklarınızı bağlayın ki ses çıkartmasınlar' demişti." şeklinde konuştu.

8600321.jpg

'ÇOCUKLARIMIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU'

Alt komşunun baskısından dolayı çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu belirten Anış, "Ağlayarak uyanmaları başladı, altlarını ıslatmaları başladı. Bu adam yüzünden çekmediğimiz dert kalmadı. Artık günümüz karakollarda, adliyelerde geçmeye başladı." ifadelerini kullandı.

'SUSUZ KALMAMIZ İÇİN VANALARIMIZI KAPATTI'

Anış, ilk olaydan birkaç ay sonra ortak elektrik panosundan elektrik kablolarının kesildiğini kaydederek, "Su saatimizi söktü. Arabamızın tekerini patlattı. Kameraya yansıyan görüntüler var. Elektriksiz kalmamız için 4 kez elektrik kablolarımızı kesti. Susuz kalmamız için defalarca vanalarımızı kapattı. 2 kez de sayaçlarımızı söktü. En son eşimin aracının tekerleklerini patlattı. Bina yönetimine söyledik ama çözüm bulamadık. En son savcılığa giderek şikayetçi olduk. Suç duyurusunda bulunduk. Mesele eğer ses veya gürültü olsaydı, orta yol bulunur, oturulur, konuşulurdu." dedi.

8600329.jpg

'SESİMİZİ DUYDUKÇA İSTİFRA ETTİĞİNİ SÖYLEDİ'

Ev sahipleri aracılığıyla oturulup görüldüğünü ifade eden Anış, "Beyefendi, kendisinin ruhsal sorun ve sıkıntılarının olduğunu ve bizim sesimizi duydukça istifra ettiğini söyledi. Normal bir insan bunu yapmaz. Normal bir insan komşusunun sesini duyunca istifra etmez. Tabii biz bu adamın korkularıyla evden çıkmayacağız. Biz buradan doğu görevimiz bitene kadar çıkmayacağız. Şu an adliyeden haber bekliyoruz. Mahkemeden inşallah hayırlı haberler, sonuçlar alırız."

8600327.jpg

Öte yandan, Ahmet T. iddialara yanıt vermedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN