Kağıt topladığı ilde büyükşehir belediye başkan adayı oldu: Seçim çalışmasını el arabası ile yapıyor

Kağıt topladığı ilde büyükşehir belediye başkan adayı oldu: Seçim çalışmasını el arabası ile yapıyor

Gaziantep’te, atık kağıt toplayıcılığı yapan Ramazan Karabudak (32) 31 Mart’taki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağımsız olarak aday oldu. Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesini birinci sınıfta bırakmak zorunda kalan Karabudak "Toplumun sorun yaşadığı tüm sorunlara çözüm olmak istiyorum. Kendi ekmeğimi kazanıyorum, desteğinize ihtiyacım var" dedi. Karabudak el arabasıyla seçim çalışması yapıyor.

Gaziantep'te yaşayan Ramazan Budak, Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesini birinci sınıfta bıraktıktan sonra Gaziantep Toptan Endüstri Merkezi'nde (GATEM) çay ocağı işletmeye başladığını 2020 yılında işlerinin kötü gitmesi sebebiyle çay ocağını kapatarak, atık kağıt toplayıcılığı yapmaya başladığını anlattı.

Karabudak, 31 Mart seçimlerine sayılı günler, İl Seçim Kurulu'na giderek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yaptı. Afiş ve broşürler bastıran Karabudak, el arabası ile dolaşarak seçim çalışması yapıyor.

ggg.jpg

ATIK KAĞIT DEPOSU SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ OLDU

Karabudak, kullandığı atık kağıt deposuna da afişini asarak seçim koordinasyon merkezi olarak kullanmaya başladı.

Ailesi ve çevresinin adaylığına karşı çıktığını söyleyen Ramazan Karabudak, Pandemi sürecinin ardından işlerinin kötüye gittiğini ve atık kağıt toplamaya başladığını söyledi. "Topladığım kağıtları geri dönüşüme vererek geçimimi sağlıyorum." diyen Karabudak "Milletin şikayetçi olduğu konulara çözüm olma adına aday olmaya karar verdim. Ailem ilk etapta tepki göstermişti ama sonrasında onlar da beni destekledi. Halkımızın desteğini bekliyorum. Adalık için tutanağı da teslim ettim. Umarım kazanırım" ifadelerini kullandı.

EL ARABASI İLE SEÇİM ÇALIŞMASI YAPIYOR

Kağıt toplarken, seçim çalışmalarını yaptığını belirten Ramazan Karabudak, işi gereği çok dolaştığını belirterek bir yandan kağıt topladığını, bir yandan da seçim çalışması yaptığını söyledi.

'EĞİTİMİMİ YARIDA BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM'

"Eğitim durumumu yarıda bırakmak durumunda kaldım" diyen Karabudak tüm Gazianteplilerden destek isteyerek

"Toplumun sorun yaşadığı tüm sorunlara çözüm olmak istiyorum. Trafik başta olmak üzere sorunları çözmek için aday olduğumu belirtiyorum. Bana oy veren de vermeyen de sağ olsun. Ben tüm kesimleri kucaklayacağım. Açık öğretim bölümünden edebiyat bölümünü kazandım. Belli bir süre okudum sonrasında mecburiyetlerimden eğitimi yarıda bırakmak durumunda kaldım.

screenshot-7.jpg

'SEÇİM MALİYETLERİNİ KENDİM KARŞILIYORUM'

Seçim maliyetlerini de yine kağıt toplayıp onları satarak sağlamaya çalışıyorum. Bu meslekten elde ettiğim gelir ile hem geçimimi sağlıyorum hem afişler bastırıp onları astırıyorum. Gittiğim her yerde de yine destekler istiyorum. Ne yapıyorsam kendi emeğimle yapıyorum." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN